Otogar ihalesinin iptali gündemde 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin Mart ayının birinci oturumu yoğun bir gündemle başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun yönettiği Meclis’te terminal ve otopark projesi gündeme geldi. Helikopter kazasını hatırlatan Zorluoğlu, hayatını kaybeden 11 askerlere rahmet, yakınlarına sabır ve yaralı askerlere de şifa diledi. Zorluoğlu, Kadınlar Günü’nü de kutlarken, Samsun’daki şiddet vakasını kınadı. Toplumda hassasiyetin artması gerektiğine işaret eden Zorluoğlu, şiddetle mücadele çağrısında bulundu. Eğitim müfredatına şiddetle mücadelenin eklenmesini istedi. 

Tabakhane Vadisindeki otopark projesi hakkında bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Tarihi sondaj kazısı yapıldı. Mehmet Yavuz Hocamızın koordinasyonuyla çalıştık. Bilimsel rapor hazırlıyorlar. Rapor doğrultusunda karar verilecek. Kültür Bakanlığımızla Valiliğimizle birlikte buradaki bütün tarihi eserlerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Kamuoyu rahat olsun. Otopark projesiyle buranın ortaya çıkarılmasını sağladık. Bundan mutluluk duyuyoruz. İnşallah daha fazla tarihi eser bulunur. İnsanların yürürken orada tarihi eserleri görmesini isteriz. O bölgede otopark artık söz konusu değil.” dedi. Otogarlar ilgili açıklama yapan Zorluoğlu, “Yüklenici dere ıslahını büyük oranda tamamlanmıştı. Ama şimdi durdu. İşin durduğu günleri tespit ediyoruz. İşin durduğu süreye göre fesihe gidebiliriz. Sadece tahkimat yapıldı. Neredeyse otoparka hiç başlanmadı. Bir kaç aylık sarkma söz konusu. İşimizi 2-3 ay ertelememiz gerekecek.” ifadelerini kullandı. Altyapıda son durum Moloz ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesini de Mart ayı içinde yapacaklarını kaydeden Zorluoğlu, caminin çevresinin düzenlemesini, Avrasya Pazarı'nın ve Kuyumcu Kent Projesinin de orada olacağını söyledi.

Çalışmaları etap etap yapacaklarını kaydeden Başkan Zorluoğlu, altyapı çalışmalarını da anlattı. Başkan Murat Zorluoğlu,  “90 bin metrelik içmesuyu çalışmamız oldu. Beşirli kalkınma, Konaklar, Kanuni ve Meydan’ın tamamında hedefin 565 kilometre olduğunu düşündüğümüzde 5’te 1’ine yaklaştık. 90 bin metre içme suyu hattı değişti. 3 kilometre kanalizasyon, 7 bin 500 metre de yağmur suyu hattı yapıldı. Bu işin bir parçası fiberoptik hat döşemesiydi. 25 kilometrelik kısmı tamamladık. Özellikle Meydan bölgesinde çok titiz çalışma yürütüyoruz. Mayıs ayında meydan bölgesinden çıkmayı planlıyoruz. Uzunsokak’ı vaktinden önce bitireceğiz. Aksa çalışmamızı fırsat bilerek eksik doğal gaz meselesini çözmek için gayret ediyorlar. Maraş’tan valiliğe kadar doğal gaz döşüyorlar.50-50 sene vatandaşımız altyapı sorunu yaşamayacak. Bir diğer faydası da üstyapıyı güzelleştirecek olmasıdır.” İfadelerini kullandı.

İnsani Gelişim Vakfı’ndan alınan ödüle de değinen Zorluoğlu, birçok kategoride verilen ödüle rağmen kazanılan başarıya dikkat çekti. Vakfın ödüllendirmesi hakkında konuşan Zorluoğlu, “Ödül aldığımız için gurur duyuyoruz ama küçük bir grup bundan rahatsız oluyor. Hepimizin bundan gurur duyması gerekiyor. Trabzon’un daha fazla ödül alması için çalışmamız gerekiyor. Benzeri konularda Trabzon’un daha fazla başarı elde etmesi gerekiyor. Önümüzdeki yıllarda inşallah bu şehre daha büyük ödüller gelecek. Şimdiden bu ödül meselesinde burun kıvıran arkadaşların hazırlık yapmasında fayda var. Bu ödüllerin sahibi meclisimiz Trabzon şehridir. Başarı ve başarısızlık hepimizin paylaşması gereken bir husustur.” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.