Otogar “Trabzon arena” olsun

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Trabzon otogarının yerinde arena yapılması önerisinde bulundu. ‘Kültür ve Sanat Merkezi’ projesinden daha verimli olacağını belirten Oyman, “Animasyonlar gibi değil kentin ihtiyacını gerçekten giderecek bir proje gerek. Yaklaşık 18 dönüm içerisinde kütüphane, devlet tiyatrosu, binlerce kişilik etkinlik alanı oluşturulabilecek devasa bir ‘Trabzon Arena’ neden olmasın?” dedi.

“ORTAK AKIL İLE ÖNEMLİ EKSİKLİĞİMİZİ GİDERELİM”

Trabzon’un merkezinde kültür sanat için değerlendirilen bir yerin olması gerektiğini söyleyen Oyman, “Trabzon Otogarı 11 yıldır olduğu gibi yeniden yeni bir animasyonla gün yüzüne çıktı. 2021 yılında bitirilmesi planlanan yeni animasyonun teknik özellikleri bir yana bağlantı yollarının tamamlanmadan yapılmasını trafik açısından sağlıklı bulmuyoruz. Yapabilirlerse ne güzel. Farz edelim ki yapabildiler, peki eski otogar ne olacak? Ortak akıl ile hareket etmek şartıyla bu şehrin önemli bir eksikliği olan kültür, sanat ve eğlence alanı için önemli ve verimli bir alan ortaya çıkmış oluyor. Seçim zamanlarında konuşulan vaatler ve animasyonlar gibi değil kentin ihtiyacını gerçekten giderecek bir proje gerek. Yaklaşık 18 dönüm içerisinde kütüphane, devlet tiyatrosu, binlerce kişilik etkinlik alanı, otopark ve yiyecek alanları oluşturulabilecek devasa bir ‘Trabzon Arena’ neden olmasın?” diye sordu.

‘KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ’ PROJESİNDEN DAHA VERİMLİ

Trabzon otogarının arena için uygun bir yer olduğunu belirten Oyman, gerekçelerini de şu şekilde sıraladı: “Şehrin etkinlik alanı ve sahne ihtiyacını giderecek olması. Devlet tiyatrosunun yolların arasında kalması ve ziyaretçi ihtiyacını karşılayamaması, Tiyatronun öğrenciye ve şehir merkezinde daha ulaşılabilir konumda olması (Adının Haluk Ongan Sahnesi olarak kalması şartıyla). Sadece konserler, tiyatrolar değil, büyük konferanslara ev sahipliği yapabilmesi. KTÜ AKM salonunun eskimesi ve yeni salon ihtiyacını gidermesi. Öğrencinin elinden alınan şenliklere en güzel alternatif olması ve öğrencilerin eğlence ve kütüphane ihtiyacına cevap bulması. Şehrin birçok noktasının merkezi olması. Birçok avantajlarını sıralayabileceğim projenin Millet Bahçesi içerisinde Trabzon Belediyeleri tarafından yapılması planlanan ‘Kültür ve Sanat Merkezi’ projesinden daha verimli olduğuna inanıyoruz. Trabzon kazansın, animasyonlar gelip geçicidir.”
 

Anahtar Kelimeler:
KtüDevletHalukOymanArena
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.