Oyman, Ortahisar'ı değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, CHP parti yöneticileri ve meclis üyelerinin katılımıyla parti binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.  Oyman, kentsel dönüşüm, turizm ve etkinlik alanları, ulaşım ve otopark, Ortahisar Belediyesi faaliyet değerlendirmesi konularıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Burada açıklamalarda bulunan CHP Ortahisar İlçe Başkanı Oyman, “Bizler kongre sürecimiz içerisinde sizlere beyan etmiştik. Farklı periyotlar dahilinde sizlerin karşısına geçerek bir takım görüşmerli açıklayacağımızı beyan etmiştik” dedi.

PROJELERLE VATANDAŞ MAĞDUR EDİLDİ

Kentsel dönüşüm ile ilgili Oyman, “2009 yılında vizyon proje olarak yer alan vadedilen Çömlekçi projesi zaman içerisinde mağduriyet yaşatılan proje olmuştur. 11 yıl içerisinde 138 hektarla başladı, 9 hektara kadar düştü. Bu konuda Ak Parti animasyonlar konusunda başarılı olduğu kadar uygulamada da o kadar başarısız olduğunu Çömlekçi projesinde göstermiştir. Narlıbahçe Projesi vadedilmişti. Hiçbir adım öteye gidilemedi. Bölgede yaşayan vatandaşlar mağdur edilmeden dönüşüm çalışmaları sürdürlecek şekilde vaat edildi. Söylenen uygulanmadı. Mağdur ettik özeleştirinin ardından rafa kaldırıldı. Çağlayan projesi de vaat olarak geldi. Sonra rafa kaldırıldı sadece adı ile yaşamaktadır. Pazarkapı projesinde kültür yapısına uygun TOKİ evleri projesinden vazgeçildi. Belediye binası yapıldı bazı şantiyeler sürüyor. Bölgenin 1 buçuk yıl geçmesinin ardından riskli bölge olduğu ilan edilmiştir. Mağduriyet yaşatılmaktadır esnafa. Hatalardan ders çıkarıldığında önemlidir. Aynı hatalar devam ederse bu tercih haline gelmektedir” diye konuştu.

İNAT PROJESİ HALİNE DÖNÜŞTÜ

Turizm ve etkinlik alanları ile ilgili olarak Oyman, “Turizm turlarında Ortahisar’da yer alan turistik mekanlar yeteri kadar ilgi görmemektedir. Vaatlerin ne zaman gerçekleştirileceği ise meçhuldür. Tünel Akvaryum ile Boztepe Seyir Terası üzerine konuşmak istiyoruz. Bizler Trabzon halkı yararına tasarlanan hiçbir projeyi eleştirmeyiz. Tünel Akvaryum 2014 yılında vaat edildi. İşletme maliyeti yüksek inat projesi haline döndü. Geçtiğimiz yılda yatırımcı bulunamıyor eleştirisine karşı öyle olmadığı dile getirilmişti öyle olsa dahi yapılacağı ifade edilmişti. Ziyaretçi garantili olacak şekilde komisyona geldi ve kabul edilerek meclise taşındı. İtirazlarımızı dile getirdik ve kabul gördü” ifadelerini kullandı.

DEMİR YIĞININA DÖNÜŞMESİN

Boztepe Seyir Terası ile ilgili Oyman, “Buradaki endişemiz şudur. Beton haline gelen Çukurçayır’ın ardından buranın da demir yığınına dönüşmesinden endişeliyiz. Animasyonları projeye uymamaktadır. Bu konuda bir endişemiz projeye uygun çarpık yapılaşmaya müsaade etmeden devam ettirilmesidir” dedi.

DENİZ KENTİNDE DENİZDEN UZAKLAŞIYORUZ

Oyman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Deniz kenti olarak tanımladığımız şehrimizde denizden uzaklaşıyoruz. Faroz’dan Beşirli mahallesine kadar yürüyüş yolu tasarlandı. Ancak şu an acınacak hale geldi. Kanalizasyon kokusundan halk rahatsız olmaktadır. Bu konuda şikayetler dile getirilmektedir. Herhangi bir çalışma ortada yoktur. Gülcemal projesi dolgu alanlarında vadedildiği gibi 2020 yılında biteceği beyanatı var. Şu anki görüntüde çöplüğe dönmüş, ve insanların sağlığını etkilemektedir. Değişen çehre karşımıza sadece kötü bir tablo olarak çıkıyor. 2019 yerel seçimleri öncesinde vaat vardı. Kumsal ve iskele park vaatleri vardı. Bunların ne zamna hayata geçileceği konusunda endişelerimizi sizinle paylaşıyoruz. Deniz keti dediğimiz şehirde halkımız denizden uzaklaşıyor.”

KOMİK DURUMA DÜŞÜYORSUNUZ

Oyman, “Gün geçtikçe çözümü bulunamayan ulaşım sorunu büyük sorun olmaktadır. Değirmendere, Boztepe, Çömlekçi ve Maraş Caddesi görüntüleri şehrimize yakışmamaktadır. En acı örneği yüksek maliyetlerle inşa edilen Reşadiye köprüsüdür. Halkın parası ziyan olmaktadır. Ulaşım ana planı projelere göre mi şekil alacak yoksa projeler ana plana göre mi belirlenecek. Planlama uzun vadeli bir iştir. Doğrudur. Ortak akıl olmalıdır. Toplantıların bunun haricinde bir anlamı yoktur sadece görselden ibarettir. Toplatıları göreve geldikten 1 buçuk yıl sonra planladılar. 2 yıl sonra dile getiriliyor. Raylı sistem seçimlerde güzergahı ile belirtilen bir vaat vardı. Anlaşılan insanların yıllardır duygularıyla oynanıyor. Lütfen seçim vaatlerinden çıkarın komik durumunda olunuyor. Otopark sorunumuz var. Bilinmesine rağmen tam otomatik otopark projesinin kapasitesi yarıya düşürülmüştür. Bu şehre çözüm olmamaktadır. Öğleden sonra şehre girdiğiniz zaman otopark bulamamaktasınız. Bu halka bi çözüm sunulması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

ÖNERİLER SIRALANDI

Oyman, şöyle devam etti: “Bir ziyarette gerçekleşen düşünceyle kentsel dönüşüm projeleri başlamamalı, halkın yararına projeler gerçekleştirilmeli, ortak akıl önemsenmeli sadece söylemde kalınmamalı, tarihi dokuların envanteri çıkarılmalı turizm amaçlı bu bölgelerde faaliyetler artırılmalıdır. Ulaşım ana planı bitmeden hiçbir uygulamaya geçilmemelidir.” 

FINDIK MÜZESİ YAPILMALI

Oyman, “Yeni terminal yeri kültür merkezi olarak, (konser alanı, etkinlik, tiyatro alanı) olabilir. Fındık müzesi önerimiz olmuştur. Bu müzenin en azından kültürel ve yöresel bir ürünü tanıtmada önemli bir proje olduğuna inanıyoruz. Ortak akıldan bahsediyoruz. Yapmak istemiyorlarsa biz yakın zamanda gelip yapmayı düşünüyoruz” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105