Oyman’dan Büyükşehire tasarruf eleştirisi

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, bir aydır susuzlukla boğuşan Düzyurt Mahallesi’ni ziyaret etti. Mahalledeki TİSKİ’ye ait su deposundan 12 tanker suyun tahliye borusunun açık kalması sebebiyle boşa aktığını söyleyen Oyman, “Kuraklık var, tasarruf yapın dediler. Suyu boşa akıttılar. İşte Büyükşehirin tasarruf anlayışı.” diye konuştu.

İŞTE TASARRUF ANLAYIŞLARI

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman Düzyurt’u ziyaret etti. Karakaya grup suyundan beslenen, ancak bir aydır su sorunları yaşayan mahalledeki ziyaretlerinin ardından açıklama yapan Oyman, “Suda beslenemeyen mahallemize uzun bir zamandır susuzluk yaşanmakta ve taşıma suyla ihtiyaç karşılanmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı tarafından tasarruf çağrısı yapılmıştı; bundan sonra Düzyurt deposuna dolduran 12 tanker su tahliye borusunun açık kalması sebebiyle boşa akmıştır. İşte tasarruf! Geçtiğimiz hafta maslağın su kaçırdığını ve depo kapağının açık olduğunu söylemiştik; bu haftasonu bahsettiğimiz maslaktaki kaçakların onarıldığını ve bir maslağın kapağına kilit takıldığını gördük; emekçi arkadaşımıza teşekkür ederiz. Mahallelilerimiz için ses olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

DEPOLAR PİSLİK VE GÜVENSİZLİK İÇİNDE

Düzyurt Mahallesi’nde yer alan su deposu ve diğer maslakların da pis ve güvensizlik olduğu söyleyen Oyman, “Su borularının dışarıdan geçtiği tespit edilmiştir. Su deposu son derece bakımsız, kapısı ve depo kapağı açık, depo girişinin de kum depolama alanı olarak ayrıldığını görmek büyük bir şaşkınlık yaratmıştır. Bu görüntüler karşısında üzüntümüzü paylaşıyoruz.” dedi.

KALICI ÇÖZÜMLE SU SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Kentteki su sorununda AK Partiyi eleştiren CHP’li Oyman, “Doğru: su meselesi hızlı bir şekilde çözülecek bir mesele değildir. Kalıcı çözümler gerektirir. Ancak asıl sorun 12 yıla yaklaşık bir süredir Belediye yönetiminde olanlar “bugün yarın çözülmez” “biz sadece Ortahisar’a bakmıyoruz” diyen zihniyettir. Su sorunu şimdiki zamanın sorunu değildir, yıllardır bu insanlara su sağlanamamış hatta gelen pis su halkına reva görülmüştür. Depoları gördüğünüz zaman bunca yıldır bu insanlar bu suyu içiyor ya da yıkanıyor diye vicdanlar sızlamaz mı? Çalışmalar devam ediyormuş ama söyleyelim; zihniyetinde ve vicdanlarında sorun olanlar sorun falan çözemez.  Binaların sağlıklaştırması önemli ama suda sağlıklaştırma öncelik olmalı. Yönetimler yıllarca ve halen süren alışkanlıklarıyla göz önündeki binaları süslemekten veya boyamaktan görünmeyen, insanların sağlığını etkileyen problemlerle ses geldikçe uğraşıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aslan 3 yıl önce

Başkan Oyman Analizleri İle Sorunları iyi tespit etmiş.Su Sorunu Palyatif Çözümlerle Yürümez.Kalıcı çözümler gerektirir.Kalıcı Çözümlerde 12 senede üretemeyenlerden Beklenemez.

banner63

banner105