PANKARTLARA GÖZ HAPSİ

Trabzon’da kamu alanlarına reklam veya tanıtıcı pankartları süresi geçtiği halde kaldırmayan kişi ve kurumlara ceza uygulanacak. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sahiplerinin veya yaptıran kişilerin almadığı pankartlara bundan sonra cezai işlem uygulayacaklarını açıkladı.

ARTIK CEZA GELİYOR

Ortahisar Belediye Meclisinde gündeme gelen konuyla ilgili konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Kurumlar, kuruluşlar, şahıslar, şirketler, özel, tüzel kişilerin astığı bu pankartlar zamanı geçtikten sonra çevreye yük ve görüntü kirliliği oluşturuyor. Bu tür vakti geçen pankartların oluşturduğu görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla ya da kamu alanına asılan pankartlarla ilgili belediyemiz olarak bir komisyon oluşturduk. Süresi biteni ve sahibi ya da reklamı yaptıran almadığı takdirde biz alıyoruz. Ama bundan sonra bir yaptırım ile ilgili bir kararımız ve kararlılığımız olacak. Kamuoyunda bu tür faaliyette bulunan her kimse özel tüzel kişilerle ilgili bu kararı kamuoyuyla paylaşmak istiyorum” dedi. 


ÇAKIROĞLU DESTEK VERDİ

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu da konuya olumlu yaklaşarak destek verdi. Çakıroğlu, “Olur olmadık yerlere asılan pankartlar var. Yapılan iş doğru bununla ilgili tebrik ediyorum. Yalnız idarenin bu konuda daha sert tedbirler alması lazım. Bunları takip etmek yerine birden bire önüne geçme adına uygulanacak cezai müeyyidenin sertliğinden caydırıcılığından geçiyor. Bu yapılırsa şehrin adına iyi bir iş yapılmış olur.” diye konuştu.  

Anahtar Kelimeler:
TakipIyi PartiPankart
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.