POLİS OLMAZSA DEVLET OLMAZ...

İstanbul Kadıköy’de bir şımarıklığa şahit olduk. Maske takmadığı için polis tarafından uyarılan bir bayanın hoyratlığına, ukalalığına, şiddetine. 
Bir tane dengesiz, psikolojik sorunlu, meşhur olma sevdalısı bir hasta yüzünden iki kahraman Türk Polisi açığa alındı. Görevini yapsa suç, yapmasa suç, neme lazım dese suç. Benzer olaylar çokça yaşanmaya başlandı. Farklı illerde de bu tür olaylara şahit oluyoruz. Siyasilerin, mülki idarecilerin, yöneticilerin şark kurnazlığı yapmalarına gerek yok. Hakkı uygulasınlar, gölge etmesinler yeter.
İçişleri Bakanlığının, Bilim Kurulunun açıklamaları net. Covid 19 denen bir bela ile uğraşıyoruz. Ekonomimizi felce götürecek bir illet. Bizleri ölümün pençesinde boğacak bir süreç. Açlığa mahkum edecek bir döngü. Buna karşı genelge polise diyor ki;
Toplum sağlığı için, maske takmayan kişi uyar, uyarıyı dikkate almazsa ceza yaz, kimlik vermezse gözaltına al, direnirse mukavemet suçu oluştuğundan zor kullan. Yapılan bu. Buna karşı kıyameti koparanlar hangi aklı yaşıyor.....
İstenen polisin kimsenin etlisine sütlüsüne karışmaması mı? Olayı görmemezlikten gelip kafasını çevirmesi mi?

Kimsenin toplum düzenini bozma özgürlüğü olamaz.
Suçluya müdahale suçsa, görevden uzaklaştırmayı gerektiriyorsa polis neden var? Bu davranış şekli anarşi doğurur. Gün gelir açığa alınma korkusundan görevini hakkıyla yapan polis bulamazsınız. Ne idüğü belli olmayan hiçbir serseri polisime kabadayılık yapamaz, yapamamalı. Hukuk devletinin gereği budur.
Burada mesele kadının giyimi, boynundaki haç değil. Sorun kanunlara uyup uymadığı, kişilik haklarımıza saygı gösterip göstermediğidir.
Vali yanlış yapıyor. Görevini yapan polisi görevinden alıyor. Yasağa uymayan haklı görevini yapan suçlu konumuna düşürülüyor. Devletin varlığına, caydırıcılığına, gücüne halel getiriyor. Bu sayın Valiye yakışmadı.
Bir taraftan polise her gün maske kontrolü için talimat ver diğer taraftan açığa al. Olmuyor beyler olmuyor. Öyle yüksek perdeden tribünlere oynamakla olmuyor. Birileri bunu yutar ancak Emniyet Teşkilatı yutmuyor.
Vatanı için canını veren bu yiğitleri harcamak bu kadar kolay olmamalı. Yarın vatan tehlikedeyken şehadete koşacak yiğitleri bulmakta zorlanırsınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayan Pipo 4 yıl önce

Türk Polisi hiç olmadığı kadar yalnız, hiç olmadığı kadar öksüz, hiç olmadığı kadar sahipsiz.

Avatar
Ahmet Şahin 4 yıl önce

Devlet yetkilileri bilmezler mi ki polis Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eder devletin memurunun arkasında durmayarak devleti küçük dusurmektedirler bu kararları verenler adına üzülüyorum

Avatar
FRaza 4 yıl önce

Yine tribünlere oynuyorlar. Elini taşın altına koyanlara ceza veriyorlar. Olmuyor olmuyor olmuyor

Avatar
Dursun Ali Atmaca 4 yıl önce

Vali ve Emniyet müdürleri koltuklarını düşündükleri için, siyası ve kamuoyu baskısını üzerinden atmak için Polis suçlu olsun olmasın ilk önce açığa alma seçeneğini kullanıyorlar. Neden? Sahibimiz yok. Bu kadar basit.

Avatar
Süleyman dogantekin 4 yıl önce

Kalemine diline sağlık arkadaşın

Avatar
Süleyman BOLAT 4 yıl önce

Yüreğine sağlık.

Avatar
Aybars 4 yıl önce

Artık bu haykırışa siyasiler ses vermeli