Poliste çelik cop dönemi başlıyor

POLİSTE ÇELİK COP DÖNEMİ BAŞLIYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü, illere birer yazı göndererek, çelik jop kullanacak polislerin eğitime tabi tutulmasını istedi.  2018 yılında çelik jopların kullanıma başlayacağı belirtilirken, Aralık ayı sonuna kadar tüm illerin çelik jop eğitimlerini tamamlaması istendi. Çevik kuvvet dışındaki devriye görevi yapan timlerin yanı sıra karakol ekiplerine veriliyor. İller tarafından isimleri belirlenen polislere çelik jop eğitimi verilmeye başlandı.

BİR GÜN TEORİK, ÜÇ GÜN UYGALAMA

Trabzon’da 360 polis memuruna çelik jop eğitim verilmeye başlandı. Aralık ayı sonuna kadar eğitimleri tamamlanacak polislere, bir gün süreyle teorik ve 3 gün süreyle uygulamalı eğitim veriliyor. Polise ‘Temel cop kullanımı’, ‘İnsan hakları’ ve ‘Öfke kontrolü’ konularında teorik eğitimler veren uzmanlar, spor salonunda ise üç gün süreyle çelik jopu nasıl kullanacağını öğretiyor.

ÇELİK COPLAR BELDE RAHAT TAŞINACAK

Yaklaşık 20 santimetre uzunluğunda belde taşınacak çelik jop, ele alınıp ileri bir hamleyle kendiliğinden açıldığı ve uzunluğunu 50 santimetreye ulaştığı öğrenildi. Tutma yeri plastik kaplama olan çelik jopun ucu yere bastırılarak kapatıldığı belirtildi.  Kolun kaba et dediğimiz dış yüzeyleri bacağın dış yüzeylerine vuruş yapılacağı kesinlikle şahsın kafa boyun ve göğüs bölgesine vuruş yapılmayacağı belirtildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.