Prof. Dr. Refik Çaylan koronadan vefat etti

Korona virüsü salgını nedeniyle dün Sinop’ta aile hekimi Dr. Engin Ünaldı’nın ölümünü duyuran Türk Tabipleri Birliği bugün de Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Prof. Dr. Refik Çaylan’ın vefat ettiğini açıkladı.Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde uzun yıllar Kulak Burun Boğaz uzmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Refik Çaylan’a Azerbaycan’ın Bakü Şehrinde görev yaptığı hastanede bir hastadan koronavirüs bulaştı. Çaylan, Türkiye’ye dönerken uçakta fenalaştı. Yaklaşık 15 gün önce uçak Sivas’a acil iniş yaptı. Hastaneye kaldırılan ve beyin ölümü gerçekleştiği ileri sürülen Refik Çaylan dün hayatını kaybetti. Türkiye’de Mart ayından itibaren 30’u hekim 57 sağlık çalışanı hayatını kaybettiği açıklandı.  Refik Çaylan’ın sevenleri sosyal medyadan acı haberi paylaştı ve üzüntülerini dile getirdi.

TTB’nin resmi Twitter hesabından ‘Bugün yine öldük’ notuyla yaptığı açıklamada “Prof. Dr. Refik Çaylan’ı COVID-19 nedeniyle kaybettik. Yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyor, kaygılı mücadelemize devam ediyoruz” denildi. Üç çocuk babası Refik Çaylan’ın yakın arkadaşı Genel Cerrahi Uzmanı Prof Dr. Oktay Banlı, da “Koronavirüs enfeksiyonu sebebiyle günlerdir yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren sınıf arkadaşım KBB uzmanı Prof. Dr Refik Çaylan vefat etti. Çok çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah” açıklaması yaptı.

TTB Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman, 21 Ağustos’ta yaptığı açıklamada Mart ayından beri 28’i hekim olmak üzere 55 sağlık çalışanının vefat ettiği bilgisini vermişti. Engin Ünaldı ve Refik Çaylan’ın ölümüyle bu sayı 57’ye yükseldi. 

Anahtar Kelimeler:
KtüSinopKbb
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.