Projelere KTÜ de ortak olmalı

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yla TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu, bir araya geldi. Toplantıyı ve KTÜ’yü değerlendiren Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi, “KTÜ’nün kentteki ortak akıl düşüncesinin diğer kurumlar tarafından da benimsenmesi gerekiyor. Trabzon’da yapılacak projeler mutlaka KTÜ’nün gözetiminden geçmeli.” dedi.

KENT PROJELERİ ORTAK AKILLA TARTIŞILMALI

Trabzon’da yapılacak olan projelerin mutlaka KTÜ’nün gözetiminden geçmesi gerektiğini belirten Hamzaçebi, “Projelerde üniversiteyle iş birliği içinde çalışılması gerekiyor. Bunları yani ortak aklı herkes istiyor ama kentte bir birliktelik sağlanamıyor. Kurumların kent adına düşünmesi gerekiyor. KTÜ, mühendis kökenli bir Rektörle atılım yapacaktır. Burası bir teknik üniversitedir. Burası bir bilim yuvası. Üniversitedeki hocalarımız çok değerli ve birçok kentte böylesine donanımlı hocalar yok. KTÜ’de Silikon Vadisi gibi araştırmaların yapıldığı bir bölge oluşturulabilir. Belediyelerin- üniversiteden aldığı akademik birikimlerle projelerine yön vermeli ve mutlaka danışmalıdır. Bilimsel çalışmaların da mühendis kökenli yeni Rektör Bey’le artacaktır.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
KtüBaşkanSilikon
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105