Revi 18 yılı yorumladı

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, partisinin 18. kuruluş yıldönümünü değerlendirdi. Revi, “Adalet ve Kalkınma artık iki sihirli kelime oldu. Önce adalet ve demokrasi sonra kalkınma sağlandı.” şeklinde konuştu. 

AK Parti’nin 18. kuruluş yıldönümü. AK Parti Trabzon İl Başkanı olarak 18 yıllık periyotla ilgili ve kendi döneminizle ilgili neler söyleyeceksiniz?

Haydar Revi: AK Parti 18 yaşında. Partimiz 14 Ağustos 2001 yılında kurulduktan 1 yıl sonra iktidara geldi ve halen devam ediyor. Bu büyük bir başarıdır. Cumhurbaşkanımız bu hareketi başlatırken ‘Erdemliler Hareketi’ olarak başlattı. Her konuşmamda dile getiriyorum. Partimizin kuruluşunda görev alan insanlar partimizin asıl kahramanlarıdır. Başarılı bir dönemde görev almakla, kuruluş aşamasında görev alıp, elini taşın altına koymak farklı bir şey. O yüzden, kuruluşunda görev alan, en alt kademeden en üst kademeye kadar herkesi başımızın üstünde taşımak boynumun borcudur. Bütün organizasyonlarımıza onları da davet ediyoruz… Bana gelince benim AK Parti öncesinde siyasi bir tecrübem olmadı. Aktif siyasete başladığımda 41 yaşındaydım. Siyasi hayatım AK Parti ile birlikte başladı. AK Parti’ye 2003 yılında girdim. İki dönem meclis üyeliği yaptım… Partimiz kurulduğunda genel başkanımız büyük bir teveccühle karşılandı. Hep şununla övündük ve övüneceğiz ‘Partimizin tabelasını millet astı’ bu partiyi millet kurdu. Bu bizim şiarımızdır.  O dönem için cesur bir hareketti. Daha kuruluş aşamasında partinin kapatılacağı konuşuluyordu. Hatta ‘Bu parti kapatılacak. Niye görev alıyorsunuz’ diyenler oldu. 2008’de kapatma davaları oldu. Ardından önce ekonomi ile oynadılar sonra darbelere kalkıştılar.  Gezi ve FETÖ olayları, 17-25 Aralık olayları ve 15 Temmuz darbe girişimi gibi birçok badire atlatılarak bugüne gelindi.

AK Parti bugün 18 yılda ne kadar mesafe aldı? En çok neleri başardı?

Haydar Revi: Dediğimiz gibi çok büyük badireler atlattık. Ama bu her zaman halkın desteği ile oldu. Milletimiz ve Trabzon her zaman çok güçlü destek verdi. Özellikle bölgemiz Genel Başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza çok büyük bir destek veriyor. Biz de üzerimize düşen görevleri yapmaya çalışıyoruz. Kuruluş aşamasında yoksullukla, yasaklarla mücadele ettik. Demokrasi alanında büyük mücadeleler verildi. Önce özgürlükler konusunda büyük mücadele verildi. İfade özgürlüğü, din ve vicdan özgürlüğü, siyasi özgürlükler… Sonrasında işin ikinci kısmına geçildi. Kalkınma aşamasına geçildi. Adalet ve Kalkınma Partisi iki sihirli kelime oldu. Tabii önce adalet sonra kalkınma kısmı var… Türkiye hiç rahat olmadı. Bizi hiç rahat bırakmadılar. 15 Temmuz sonrası Suriye sınırında büyük bir hamle yapıldı. Oradaki başarı bölgedeki gücümüzü ciddi bir şekilde arttırdı. Ardından ekonomik kalkınmaya geçildi.  Benim bir mühendis olarak çok önem verdiğim rahmetli Erbakan Hoca’nın da gündeme getirdiği ağır sanayi hamlesi çok önemli o dönemde biliyorsunuz kaba bir tabirle alay konusu olmuştu. Geldiğimiz noktaya baktığınızda Türkiye kendi üretimini kendi yapmaya gayret ediyor. Bugünkü ekonomik sorunlar aldatıcıdır. Biz esasen ülke ekonomisi olarak 20 ülke arasındayız. Cumhurbaşkanımızın G20 zirvesinde yaptıklarını gururla anlatıyoruz. İlk 10 arasına girmeye hedefliyoruz. Demokrat ve muhafazakâr bir partiyiz. Muhafazakârlığımızı koruyup ama bir yandan özgürlüklerimizi de geliştirerek belli bir noktaya geldik.  2023 hedefleri arasında ülkenin daha da büyümesi ve refah seviyesinin artığı bir ülkenin hedeflendiğini düşünüyorum.

Türkiye’de bağımsızlık ve bağımsız davranma konusunda bir değişim yaşandı mı? Bu önemli atılımlar arasında sayılabilir mi?

Haydar Revi: 57 yaşındayım, 45 yıldır bu şehirde yaşıyorum. Her ne kadar AK Parti ile siyasete girmiş olsam da süreci takip ettik. Türkiye’de kurulan hükümetlerin ortalaması genelde hep 16 ay olduğu için pek bir gelişim sağlanamamıştır. Baktığınızda güçlü iktidarlar döneminde ne yapıldıysa yapıldı. 80’den sonraki Anavatan Dönemi sonrasında bizim AK Parti dönemi. Güçlü iktidarlar güçlü millet destekleri ile oluyor. Türkiye sadece kendi sınırları içerisinde bu mücadeleyi vermiyor. Komşu ile olan ilişkilerimiz belli, komşuların durumu belli. Terör örgütlerinin durumu belli, bütün bunlarla aynı anda mücadele edebilecek bir kapasiteye ulaştık. 15 Temmuz sonrası FETÖ ile ilgili mücadele verirken, kurumlarda temizlik hareketi yapılırken bir yandan da Suriye’nin içlerine kadar girebilme başarısını gösterdik. Bugün S 400’lerin alınması bağımsız bir duruştur. Türkiye artık bağımsız bir dünya devletidir.

AK Parti’de 18 yıl sonra bir ayrışma söz konu mu? Önümüzdeki süreçte kurulması muhtemel yeni partilerle AK Parti bir ayrışma yaşar mı?

Haydar Revi: O dönemlerde görev alan insanlar gerçekten büyük bir fedakârlık ve gayret göstermişlerdi. Partimiz çok büyüdü, aradan uzun zaman geçti. Uzun süre iktidarda kaldığınızda bir takım eksiklerin olması ya da eleştirilerin olması normal.  Bugün baktığınızda Trabzon’da 120 binden fazla üyemiz var. Bugüne kadar partimizde on binden fazla insan görev aldı. İlk günkü hareketi yönetmekle bugünkü hareketi yönetmek arasında büyük bir fark var. Bazen iktidarın gücünden faydalanmak isteyen insanlarda aynı safta yer almak gibi bir durumda ortaya çıkıyor. Dolayısıyla yönetmek biraz daha zorlaşıyor.  Ayrışmadan bahsettiniz. Türkiye bunun örnekleri ile dolu. Başarılı olacağını düşünmüyorum, bunu kendileri de biliyor. Çıktıklarında söyledikleri bazı söylemler de hoş değil. Ben Haydar Revi olarak başarılı olamayacaklarını söylüyorum.

“Başarılı olamayacaklarını biliyorlar” diyorsunuz. Yüzde 3-5 oy alsalar bile AK Parti’yi iktidardan etme refleksi söz konusu olabilir. Bunun için bir proje denebilir mi?

Haydar Revi: En son İstanbul seçimleri için çok konuşuldu. İstanbul’da biz ikinci seçimde kaybettik. İstanbul seçimlerinin bir proje olduğunu hepimiz biliyoruz. Karşı ittifakta yer alan açıklamaları da görüyoruz. Proje devam ediyor. Tereddütsüz projenin bir parçası olduğunu düşünüyorum.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Haydar Revi: Bu işin sahibi kıymetli Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz de Trabzon’da yapılması gerekenleri, yapıp, ciddi bir emek ortaya koyuyoruz. Koskoca bir 18 yılı geride bıraktık.  Ben 4,5 yıldır il başkanıyım. Beş tane seçim geride bıraktık. 15 Temmuz’u yaşadık. 3 ayrı genel başkan ile çalıştık. Bölgemiz, ilimiz her zaman Cumhurbaşkanımıza büyük destek verdi. Bir tarafında Cumhurbaşkanımız bir tarafında ona sürekli destek veren halkımız var. Destek veriliyor diye herhangi bir rehavete kapılamadan elimizden geleni yapamaya çalışıyoruz. Partimizin çok güzel bir hiyerarşisi ve disiplini var. Şimdi kongre süreci başlıyor. Genel Başkanımız bizi sürekli dinamik tutmak için birtakım aktiviteler oluyor. Dolu dolu bir 18 yılı geride bıraktık. Çok önemli anlar yaşadık. 15 Temmuz günü çok çabuk haberdar olduk. Partiye geldik,  ışıkları açtık, sokağa çıktık. İnsanları partiye ve sokağa çağırdık. Böyle riskler de yaşadık… Demokrasiyi kazandırdık. Kongre sürecinden sonra inşallah 2023’e kadar büyük bir atak gerçekleştireceğiz. Uyarıları da dikkate alacağız. 2023’de hedeflerimize ulaşacağız. Parti olarak hep dinamik kalacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105