REYEN AİLESİNE KAVUŞTU

Böbrek kanseri teşhisi konularak tedavisi için 2 yıl önce Suriye'den Hatay'a getirilen Reyen Seydi, daha sonra da Hatay'dan Trabzon'a sevk edildi.Bir süre Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören minik, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Çocuk Pediatri Hematoloji ve Onkoloji Bölümüne sevk edildi. Tedavisinde geç kalındığı ortaya çıkan minik kız doktorlara sık sık anne ve babasını sordu. Anne ve babasını görmek istediğini söyleyen Reyen Seyidi'nin talebi minik kızın Türkiye'deki yakınları tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletildi. Aile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan gerekli izinlerin biran önce verilmesini istedi.

SOYLU, SESİNİ DUYDU...

Reyen Seyid'in yakını El Haci "Reyen 2 yıldır kanser tedavisi görüyor. Annesi, babası ve 4 kardeşi Suriye'de. Babası buraya gelmek için aylardır uğraşıyor. Bütün evrakları tamam, sadece birkaç imza eksik, annesi de gelmek istiyor ama diğer çocuklar küçük. Resen çok üzgün, anne ve basından uzakta, onları çok özledi. Durumu iyice ağırlaştı, tek isteğiyse sürekli sayıkladığı anne ve babasını görebilmek. Belki de çok yakın bir zaman sonra ölecek. Morale çok ihtiyacı var. Reyen'in belki de bu son isteği onu Allah rızası için babasına kavuşturun" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kendisine iletilen bu talep üzerine tüm aileyi Trabzon'a getirdi. Trabzon'a ulaşan baba Musab Seyidi ve anne Emine Seyisi kızlarıyla hasret giderdi. Anne ve baba Bakan Soylu'ya teşekkür etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür eden baba Musab Seyidi, “Trabzon’a gelebilmek için aylardır uğraşıyorum. Yardım sesimizi duyan Süleyman Soylu sayesinde çocuğumuzu görebildik. Allah ondan razı olsun. Allah onu iki cihanda mutlu etsin. Çünkü o bizi mutlu etti” diye konuştu. Reyen’in hastalığının son evresinde olduğu öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105