SABKOR ALARMA  MÜEBBET HAPİS

VALİNİN İSTEĞİNİ GERİ ÇEVİRMİŞTİ 
Trabzon'da 15 Temmuz gecesi Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın SABKOR (Sabotaja Karşı Korunma) kırmızı alarmı verdiği ve bölgede 4 geminin denize çıkararak Trabzon'u vurmayı planladığı iddia edilen Yarbay Sinan Mamak, Trabzon Valisinin, ‘yanıma gel' çağrısına, ‘Komutanım birliğin başında olmamı istedi' diye reddetmişti. Yarbay Sinan Mamak ve emrindeki 4 rütbeli asker hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve birer kez de 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. 
EMRİNDEKİ ASKERİ AZARLAMIŞTI 
Darbe girişimin ardından 4 rütbeli askeri ile birlikte tutuklanan Yarbay Sinan Mamak'ın Rize'de valinin yanına giden TCSG 63 Komutanı Mehmet Ebcim'e, ‘Vali beyden mi emir alıyorsun? birliğinin başına dön. Gemiyi denize çıkarmıyorsan, botu çıkar' diye azarladığı ortaya çıkmıştı. Trabzon Valisi'nin saat 01.15 sıralarında, 'Gelmiyorsan sonuçlarına katlanırsın' dediği Yarbay Sinan Mamak'ın, saat 02.15'de valiliğe gittiği ve valiliğe giderken de ikinci kez aradığı Mehmet Ebcim'e, ‘Emrin Ankara'dan geldiğini söyle' diye tembihlediği ve görev raporu çekmemesini istediği ortaya çıkmıştı. 
4 ASKERİN DOSYASI TEFRİK EDİLDİ
15 Temmuz gecesi SABKOR (Sabotaja Karşı Korunma) kırmızı alarm vererek Trabzon'u denizden vurmayı planladığı iddia edilen Yarbay Sinan Mamak, 2. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Suçsuz olduğunu belirten Yarbay Mamak, "Yanımda olan aileme ve silah arkadaşlarına teşekkür ederim" dedi. Hakimin son sözünü sorduğu Yarbay Mamak, "İki yıldır tutukluyum, suçsuz olduğum ortaya çıkacak" dedi. 
MAHKEME İYİ HAL İNDİRİMİ YAPTI
Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Sinan Mamak'ı, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanık Yarbay Sinan Mamak'ın duruşmadaki iyi hali ve tavırları nedeniyle cezasını müebbet hapse indirdi. Mahkeme heyeti, dava kapsamında yarbay ile birlikte yargılanan 4 asker sanığın ise ayrı yargılanmasına hükmetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.