Sağlıkçılar Bakandan çözüm bekliyor

Türk Sağlık Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar, Koronavirüs ile mücadelede ön safta bulunan sağlık kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar adına ek ödemede yaşanan sorunlarla ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir açık mektup gönderdi. Serdar, acilen çözüm ve sonuç istediklerini dile getirdi.

BAKAN KOCA’YA AÇIK ÇAĞRI

Türk Sağlık Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar, Koronavirüs ile mücadelede ön safta bulunan sağlık kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar adına ek ödemede yaşanan sorunlarla ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir açık mektup gönderdi. Serdar, sorunun çözümüyle ilgili Bakan Koca’ya gönderdiği mektupta, “ Yaptığınız ek ödemelerin 3 ay tavandan ödenmesi ile ilgili kararınız bir müjde değil aslında çalışanın elinden alınan, kaybettiği yitik malı olan döner sermaye ücretlerinin geri iadesiydi. Söz konusu ödemeyle ilgili usul ve esaslar yayınlandığında gördük ki döner sermaye sisteminin temel sorunu olan adaletsizlik burada da hükmünü sürdürmüştür.  Bu durumun düzeltilmesi kapsamı, sürekliliği ve adaleti ile ilgili yeniden değerlendirme yapılması için Bakanlığa başvurumuzu yaptık. Çalışanlar adına yaptığımız bu çağrıya kulak verilmemesi tüm sağlık çalışanlarını üzmüştür.   Kısacası salgınla mücadelede tüm sağlık ordusu bir bütün iken yapılan düzenlemelerde ayrımcılıklar olması, adaletsiz davranılması çalışanların motivasyonunu bozmaktadır.  Ek ödemedeki bu olumsuz durum mutlaka düzeltilmelidir.  Son basamak son çare olan Üniversite hastanelerinde yüksek özveri ve sorumluluk duygusuyla görev yapan çalışanlar içinde de aynı mağduriyetler söz konusudur. Buralarda da çözüm için YÖK harekete geçmeli ve gerekli düzenlemeleri acilen yapmalı, yaşanan bu mağduriyetleri biran önce gidermeli ve 01 Mart'tan geçerli olmak üzere ilave ek ödeme ücretleri Genelgeler ve verilen sözler çerçevesinde her çalışana tavandan ödemelidir.  Ayrıca sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli tüm çalışanları kapsayan ayrımcılıktan uzak ama hakkı da teslim eden ve çalışanlarında memnun olacağı bir düzenlemenin hayata geçmesini sizlerden bekliyorum.  Bu isteğimizi sizin sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarının giderilmesi ve mağduriyetlerinin sonlandırılması konusundaki samimiyetinize güvenerek tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli çalışanlar adına dile getiriyor, bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
SerdarTürkKocaMEKTUPön
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105