Sağlıkçıları koruyacak yasa artık çıkarılsın!

Trabzon’da görevli doktorun hasta yakını tarafından tehdit edilmesi, ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’nı tekrar gündeme getirdi.Koronavirüs salgını sürecinde toplum sağlığı için kendi hayatlarını hiçe sayan sağlık çalışanları yine saldırıya maruz kalırken bunun son örneği Trabzon’da yaşandı. Dr. Yılmaz Babutcu, sosyal medya hesabından kendini tehdit eden kişinin ses kaydını paylaşarak isyan etti. Yaşanan menfur olay sonrası Trabzon Tabip Odası ile Trabzon Aile Hekimleri Derneği duruma tepki göstererek, sağlıkçılara şiddet uygulayanların serbest kalmasının bu duruma neden olduğunu belirtip, ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’nı tekrar gündeme getirdiler.

OLAYI KINIYORUZ

Trabzon Tabip Odası Yönetim Kurulu yaşanan olay karşısında, “Meslektaşımız Dr. Yılmaz Babutcu'nun, bir hasta yakını tarafından ölümle tehdit edilmesi, etkin bir ‘Sağlıkta şiddet yasası’ talebimizin ne denli haklı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu çirkin olayı kınıyor ve Dr. Yılmaz Babutcu'ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” açıklamasında bulundu. Trabzon Aile Hekimleri Derneği adına konuşan Bakan Hakan Uzun ise, “Sağlıkta şiddet olaylarının bitmesi için etkin sağlıkta şiddet yasasının çıkmasını, cezaların iki kat artırılarak tutuklu yargılamanın getirilmesini istiyoruz.” dedi.

“ADLİ SÜREÇ DEVAM ETMEKTEDİR”

Trabzon Aile Hekimler Derneği Başkanı Hakan Uzun, “Sağlıkta şiddet olayları hız kesmeden devam etmektedir. Dün Ankara Keçiören Devlet Hastanesi acilinde sağlık çalışanlarının barikat kurarak canlarını kurtardıkları saldırıdan sonra bugün Trabzon'un Of ilçesinde çalışan aile hekimi arkadaşımız,  covid sebebiyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden hastanın, yakını tarafından ölümle tehdit edilmiştir. Pandemi sebebiyle gecesini gündüzüne katarak çalışan sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıları kınıyoruz. Sağlıkta şiddet olaylarının bitmesi için etkin sağlıkta şiddet yasasının çıkmasını, cezaların iki kat artırılarak tutuklu yargılamanın getirilmesini istiyoruz.  Bu saldırı ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş olup, şahıs gözaltına alındıktan sonra çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından yurt dışına çıkma yasağı ile ev ve işlerine yaklaşmama yasağı konularak, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Adli süreç devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

“SAĞLIKTA ŞİDDETİN BİTMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Doktor Babutcu’yu tehdit eden Tuncay Y.’nin gözaltına alınıp sonrasında ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına tepki gösteren TRAHED Başkanı Uzun, “Aile hekimi arkadaşımızı ölümle tehdit eden şahısın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Tutuklu yargılama gelmedikten sonra sağlıkta şiddetin bitmesi mümkün değildir. Bu kararlar sağlıkta şiddeti teşvik etmektedir. Bu sebeple adaletin tecellisi için şahsın tutuklu yargılanması ve arkadaşımıza koruma tahsis edilmesi elzemdir. Bu süreçte sayın Valimize, Emniyet Müdürümüze ve Sağlık Müdürümüze gösterdikleri ilgi ve alaka için teşekkür ederiz. Aile hekimi arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, bu gibi şiddet olaylarının bir daha yaşanmamasını dileriz.” açıklamasında bulundu.
 

Anahtar Kelimeler:
AileTabipTRAHED
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.