Sağlıkta şiddeti gündeme getirdi

Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ebru Sivri, dünyada 4 binden fazla kişinin ölümüne sebebiyet veren ve Türkiye’de de 5 kişide tespit edilen koronavirüsüyle ilgili gece gündüz demeden çalışan sağlık çalışanlarına haklarını teslim etti Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ebru Sivri, dünyada 4 binden fazla kişinin ölümüne sebebiyet veren ve Türkiye’de de 5 kişide tespit edilen korona virüsüyle ilgili gece gündüz demeden çalışan sağlık çalışanlarına haklarını teslim etti. Sağlıkta şiddetin her türlüsünün yaşandığı Türkiye’de sağlık çalışanlarının kıymetinin bu günlerde anlaşıldığını belirten Sivri, şiddet yanlılarına da tepki gösterdi.

“ŞİDDETİ HAK ETMİYORUZ”

Sağlıkta şiddetin her türlüsünün yaşandığı Türkiye’de korona virüsle birlikte sağlık çalışanlarının değerinin bir kez daha anlaşıldığını belirten Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ebru Sivri, şiddet uygulayanlara sitem ederken, sağlık çalışanlarının da emeklerini gözler önüne serdi. Sağlık çalışanlarının gece gündüz demeden halk sağlığı için çalıştığını kaydeden Sivri, “Gece gündüz, kar kış, salgın hastalık demeden çalışıyoruz. Şiddeti hak etmiyoruz dediğimizde bizi duymadınız. Gereksiz isteklerinizi yerine getirmiyoruz diye poliklinik kapısından çıkarken söylendiniz. Elinizin uzanamadığını sosyal medyada linç etmek için uğraştınız. Ama bazıları da hak ediyor, döveceksin böylelerini dediniz. Şimdi sizlere dışarı çıkmayın evlerinizde durun, mümkün olmadıkça hastanelere gitmeyin sosyal teması en aza indirin diyoruz. Ama en yüksek risk grubunda olan bizler çalışmaya devam edeceğiz, hem de okul tatili dolayısıyla çocuklarımız evdeyken, bizim de kronik hastalıklarımız varken, 60 yaş üstü olup aktif çalışanlarımız varken, aramızda hamile ya da emziren meslektaşlarımız varken ve virüsü ailelerimize bulaştırır mıyız kaygısıyla yaşarken bizler yine görevlerimiz başında olacağız. Biz mesleğimizi sevdiğimiz ve saygı duyduğumuz için bunu yapacağız. Sağlık çalışanları ordusu olarak sizlerden beklentimiz sadece anlayış ve saygı. Lütfen yaşadığımız bu kötü günleri unutmayın.

 

Anahtar Kelimeler:
SağlıkşiddetTabipVirüs
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105