Sahte altında kutu oyunu

Türkiye’de altın fiyatları yükselirken, düğünlerde takılan sahte altınlar da vatandaşları zor durumda bırakıyor. Trabzon Kuyumcular Odası Başkanı Ali Yazıcı, “Düğünde takılan sahte altınlar ayırt edilemiyor. Vatandaş bozdurma sırasında gerçeği öğrenince şok oluyor. Çünkü takan kişi sahte altını logolu kuyumcu kutusuna koyuyor.” dedi.Türkiye’de altın fiyatları yükselirken, düğünlerde takılan sahte altınlar da vatandaşları zor durumda bırakıyor. Trabzon Kuyumcular Odası Başkanı Ali Yazıcı, “Düğünde takılan sahte altınlar ayırt edilemiyor. Vatandaş bozdurma sırasında gerçeği öğrenince şok oluyor. Çünkü takan kişi sahte altını logolu kuyumcu kutusuna koyuyor.” dedi.

VATANDAŞ MAĞDUR OLUYOR

Altın fiyatları yükselirken düğünlerde takılan sahte altınlar da gündeme geldi. Gelin ve damatların düğünden sonra bozdurmak için gittikleri altınların sahte olduklarını kuyumcuda öğrendiklerini söyleyen Trabzon Kuyumcular Odası Başkanı Ali Yazıcı, “Bu ürünler kuyumcularda olmaz. Bijutericiler de var. Eskiden Romen vatandaşlar satardı. Onları alıp geline damada takıyorlar. Gelin damat da onları altın sanıyor. Kuyumcuya gelip bozdurmak istiyorlar. Bunlar altın değil dediğimizde de mağduriyetler ortaya çıkıyor. Kişi herhangi bir kuyumcunun kutusunu alıp içine bu sahte altınları koyuyorlar vatandaş da ‘Ama bunlar şu kuyumcudan alındı’ diyor. Böyle bir şey yok. Kutuya aldanmamak lazım... Vatandaşlar mağdur ediliyor.” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
AltınKuyumcuGelin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.