Saldırı 70 Meclis üyesine yapılmıştır

Büyükşehir Meclis üyelerinden Yomra'daki saldırıya tepki 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında konuşan Başkan Zorluoğlu , “Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık mesai için iş yerine gittiğinde arabasından indikten sonra silahlı saldırıya maruz kaldı. Çok şükür saldırıda değerli belediye başkanımız yara almadı. Olayla ilgili olarak Emniyet teşkilatımız, Jandarma teşkilatımız ilk andan itibaren gerekli çalışmalar savcılığımız gerekli koordinasyonunda başlattı. Ayrıntılı bir soruşturma yapılıyor. İnşallah olayın faali ve varsa bağlantıları açığa çıkarılacağına yürekten inanıyorum” dedi.  Sabah olayı duyar duymaz, Yomra’ya gittiğine dikkat çeken Zorluoğlu, “Sabah bende olayı duyar duymaz Yomra Belediye Başkanımızı ziyaret ettim. Sayın valimizde geldi. Orada kısa değerlendirme yapma imkanı bulduk. Buradan hem şahsım adına hem de büyükşehir belediyesi adına bu saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyoruz. Trabzon’a da Yomra’ya da yakışmamıştır. İnşallah bu saldırının fail ya da failleri bulunarak adalet mekanizmasına teslim edilecektir. Temennim o dur ki bir daha böyle hadiseler şehrimizde yaşanmasın. Değerle mesai arkadaşımız Mustafa Bıyık’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Aslan Güner, “İki gündür İYİ Parti ailesi olarak kötü haberler alıyoruz. Dün sayın Milletvekilimiz Hüseyin Örs’ün kalbinde sorun olmuştu, bugün durumu iyi. odasında müşhade altında. Bugün de maalesef Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık’a yapılan saldırıyı yaşadık. Bugün siz Büyükşehir olarak, bende grubum adına kınadığımı ifad etmek istiyorum. Emniyet mensuplarınıza güveniyoruz. Olayı en kısa zamanda aydınlatacaklarına ümit ediyorum. Ülkemizde siyaset dilinin biraz yumuşatılması gerektiğine inanıyorum. Cumhurbaşkanımızın bu konuda öncülük etmesini diliyor, temenni ediyorum” 

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, “Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık, bugün bir şiddetli kınadığımız kendime yapılmış hissettiğim bir saldırıya maruz kaldı. Başkanıma geçmiş olsun diyorum. Görüşü, partisi, düşüncesi her ne olursa olsun seçilmişlere yapılmış bu tür saldırıları şiddetle kınıyorum.  Acaba bilmiyorum, yasalarda mı boşluk var. Zaman zaman bu tip eylemlerin vuku bulduğunu görüyoruz. Devamında bir ay, bir hafta sonra elini kolunu salladı gezebiliyor. Yasalarda boşluk varsa, yetkililerimizden, büyüklerimizden, yasaların düzenlenerek bu tür saldırılara seçilmişlerin maruz kalmaması adına talep ediyorum. Meclisimizin, kıymetli üyesine yapılmış bu tür saldırıyı meclis olarak kınamasını teklif ediyorum” 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Bende aynı hassiyatı paylaşmak istiyorum. Hem belediye başkanı arkadaşımız, hem meclis üyesi arkadaşımız, olaydan hemen sonra aradım. Yanında arkasında olduğumu söyledim.Aaynı hissiyat ve duygularla çok şiddetli şekilde bu saldırıyı kınıyorum. İYİ Parti camiamıza ki buna siyaset üstü bakmak lazım. İYİ Parti camiamıza, onları temsilen buradaki grup başkanvekiline geçmiş olsun dileklerimi paylaşmak istiyorum. Aynı şekilde Hüseyin Örs, hocamız ve milletvekilimize acil şifalar diliyorum” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Erhan Nadir, “Bizde AK Parti Grubu olarak yomrada ki bu saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu insanlığı yapılmış harekettir. Partisi ne olursa olsun önemli değil. İnsanların bu şekilde taciz edilmesi, mermi atılması, Trabzon’un isminin bu şekilde anılmasını kabul etmiyoruz. Bu manada Yomra Belediye BAşkanımız Mustafa Bıyık beyefendiye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hüseyin Örs, milletvekilimize acil şifalar diliyorum” dedi. 

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, “Bırakın belediye başkanlığını, mesai arkadaşımızı sabah işine giderken silahlı saldırıda bulunuldu. Allah’tan kendisi bu saldırıdan yara almadı. Bende bunu şiddet ve esefle kınıyorum. Bu saldırıların kime, nereden gelirse derhal büyük ölçüde cezalandırılmasını talep ediyorum. Bu asında Yomra Belediye Başkanına değil, 70 meclis üyesine tümüyle yapılan saldırıdır. Allah bir daha kimselere, tekrarını nasip eylemesin. ayrıca sayın Velikimiz Hüseyin Örs’te rahatsızlık geçirdi. Kendisine acil şifalar diliyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.