SAVCI DOKTOR DÖVENE ÜÇ SUÇTAN CEZA İSTEDİ

Yumrukladıkları doktoru ölümle tehdit eden üç şüpheli hakkında dava açıldı

Trabzon’da kalbi duran babalarını hayata döndürmek isteyen doktoru yumruklayan ölümle tehdit eden ikisi kardeş üç şüpheli hakkında dava açıldı. Savcı her bir şüpheli için hapis cezası istedi.

BEYAZ KOD VERDİ, YARDIM İSTEDİ

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Nefroloji Polikliniğinde esk olan Ramiz Y.’ye kalp masaj yaparak hayata döndürmeye çalışan Hatice B., kendisini yumruklayan ve hakaret eden üç kişi hakkında şikayetçi olmuştu. Müdahale odasından hasta yakınlarının çıkarılması istediği içim yumruklana ve hakarete uğradığı iddia edilen kadın doktoru kurtarmak isteyen temizlik görevlisi Turgay T. hasta yakınlarının gazabına uğradı. Beyaz kod veren doktorun şikayeti üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde ikisi kardeş üç kişini ifadesi alındı.

ÜÇ ŞÜPHELİ SUÇLAMALARI REDDETTİ

Almanya’da yaşayan ve babasını 15 yıldır görmediği iddia edilen Hüseyin Y.’nin yanı sıra, Hamdi Y. ve Zehra Y., haklarındaki iddiaları reddetti. Doktoru yumruklayan ve ölümle tehdit eden ikisi kardeş üç şüpheli hakkındaki soruşturma tamamlandı. Soruşturmayı tamamlayan savcı, üç şüpheli hakkında hazırladığını iddianameyi mahkemeye gönderdi. Savcı şüphelilerin suçtan kurtulmak için haklarındaki suçlamayı reddettiğini belirterek, Hamdi Y.’nin hakaret ve birden fazla kişi ile tehdit, Hüseyin Y.’nin birden fazla kişi ile tehdit, hakaret ve yaralama, Zehra Y.’nin ise hakaret ve birden fazla kişiyle tehdit iddiasıyla yargılanmasını istedi.

SAVCI HER BİRİ İÇİN AYRI HAPİS İSTEDİ

Şüphelilerden Hamdi Y.’nin Hatice B.’ye yönelik iki ayrı eyleminden ötürü 3 yıldan 7 yıla kadar hapis, temizlik görevlisi Turgay T.’ye yönelik eyleminden ötürü ise 2 yıl 3 aydan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.  Hüseyin Y.’nin ise Hatice B.’ye yönelik eyleminden ötürü 3 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapis isteyen savcı, şüphelinin temizlik görevlisine yönelik eyleminden ötürü ise 2 yıl üç aydan 7 yıla kadar hapis talep etti. Savcı ayrıcı üçüncü şüpheli Zehra Y. içinde Hatice B.’ye yönelik eyleminden ötürü 3 yıldan 7 yıla kadar hapis istedi.  İddianamenin kabulünün ardından üç şüpheli asliye ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Anahtar Kelimeler:
KtüCezaDoktorHapisölüm
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.