SEÇİMDE ŞAİBE TARTIŞMALARI

SEÇİMDE ŞAİBE TARTIŞMALARI

Zor bir seçim sürecini daha atlattık. Başarılı bir seçim dönemi mi geçirdik, buna tam manasıyla evet diyebileceğimiz bir durum yok ortada. Seçim sonrasında sık sık oylar çalındı, kayıt dışı seçmen kaydedildi gibi söylemler çokça konuşuldu. Daha önceki seçimlerde trafoya kedi girdi, elektrik kesildi, plakalı araçta sahte oy bulundu gibi tartışmalar yapıldıysa da hiç bu kadar uzun süreli tartışmalara şahit olmamıştık. 
Günümüze kadar dünya ülkelerini kısıkandıracak bir doğrulukta, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun bir kurumu olan Yüksek Seçim Kurulu başarılı seçimler gerçekleştirdi. Ancak 31 Mart seçimleri ilk defa bu kadar şaibelerin gündeme getirildiği bir seçim olarak tarihe geçti. Özellikle İstanbul ilinde günlerdir oy sayım işlemi devam ediyor. Ne zaman biteceği yönünde de bir öngörü yok ortada. Organizeli bir oy çalma işleminden bahsedilmekte. Devletimin bütün kurumları görevde iken hangi örgütlü grup veya yapı devletin önüne geçerek seçimlere böyle büyük bir şaibe karıştırabildi.?
Devletin köklu kurumları ve kurumsal yapısının, olmazsa olmazı olan Cumhuriyet Savcılıkları, Emniyet Güçleri, İstihbarat Örgütleri ve Seçim Kurulları neden bu organizasyonu tespit edemedi.? Partilerin görevlendirdiği müşahitler, seçim kurullarınca görevlendirilen sandık kurulu başkanı ve yardımcısı bu oyunu göremediler mi.?
Yoksa bu kurumlara hala belli yapılar mı hakim, yada belli yapıların kontrolünde mi.?
Artık bu tür tartışmalara nokta konmalı. Bu tartışmalar uzadıkça vatandaşın seçim sistemine ve devlete olan güveni zedelenmektedir. Bundan sonra yapılacak olan tüm seçimlere şaibeli olarak bakılacak kısır tartışmalara boğulacağız. Unutmayalım ki eğer doğru eğrilmişse kıyamet kopmuştur. Benden söylemesi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.