Seçimin hesabını ölülere çıkardı

Oy vermeyen komşularının mezarlarını taşıttırdı. Trabzon’un Maçka İlçesi Üçgedik Köyü’nde, muhtarlığın el değişmesinin ardından köyde yaşananlar ise pes dedirtti. Köyde 15 yıl aralıksız muhtarlık yapan Dursun Yeşilaraz, son seçimlerde muhtarlığı kaybetti. Yeşilaraz muhtarlığı kaybetmesinin ardından, daha önce bağışladığı arazisindeki mezarlıkta yer alan kendisine oy vermediğini iddia ettiği ailelere ait mezarların çıkarılmasını istedi.Bu gelişme üzerine arazide mezarlıkları olan vatandaşlar tepki gösterse de mezarları taşımaya başladı.Üç mezar taşındı, 5 mezarın daha taşınacağı belirtildi.   Trabzon’da muhtarlık seçiminde kendisine oy vermeyen kişilerin yakınlarının kendisine ait arazideki mezarlıktan çıkarılmasını istedi.  

SEÇİMLERİ KAYBEDİNCE…

Trabzon’un Maçka İlçesi Üçgedik Köyü’nde son seçimlerde muhtarlık el değiştirdi. Muhtarlığın el değişmesinin ardından köyde yaşananlar ise pes dedirtti. Köyde 15 yıl aralıksız muhtarlık yapan Dursun Yeşilaraz, son seçimlerde muhtarlığı kaybetti. Yeşilaraz muhtarlığı kaybetmesinin ardından, daha önce bağışladığı arazisindeki mezarlıkta yer alan kendisine oy vermediğini iddia ettiği ailelere ait mezarların çıkarılmasını istedi. Bu gelişme üzerine arazide mezarlıkları olan vatandaşlar tepki gösterse de mezarları taşımaya başladı.

KÖYDEKİ 8 MEZAR TAŞINIYOR

Yaşananları doğrulayan yeni muhtar Ziya Yeşilaraz, “Bizim de orada mezarlarımız var. Kış ayı olduğu için taşıyamadım. Yaz dönemi geldiğinde taşıyacağım. Eski muhtar kendisine oy vermeyen kişilere karşı böyle bir yöntem izledi bizler de hayretler içerisinde takip ettik. 15 yıl muhtarlık yaptı, bir yıl ona oy vermediler diye işe mezarları çıkartmakla başladı. Üç mezar taşıdık. 5 mezar daha taşıyacağız. Arazi eşine ve kız kardeşlerine aittir.” dedi. Eski muhtar Dursun Yeşilaraz ise konuyla ilgili arazisinin olmadığını, kendisinin bilgisinin bulunmadığı söyledi.  ifade etti.
 

Anahtar Kelimeler:
MaçkaMezarSeçimMuhtar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105