Selahattin Özcan Yazdı...

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, Nisan ayının başında olağan genel kurulunu gerçekleştirecek.

Göreve talip olup, taşın altına elini koymak isteyen birçok meslektaşımız mevcut. Mesleği halen hakkı ile icra edip; ek işi değil de tek işi gazetecilik olarak başkanlığa soyunan her isme şimdiden başarılar.

***

Ancak, bir de öyle isimler var ki; Cemiyet tüzüğünün mevcut açığını kullanıp meslekle uzaktan yakından ilgisi olmadığı halde, lokalde yudumladığı çay dahi kendisine lüks olması gerekirken, yönetime talip olmaları işin ne kadar da ayyuka çıktığının örneği. Üyeliği dahi tartışılan bu isimlerin son günlerdeki varyasyonları ise işin sıradanlaştığının da göstergesi. Öyle ki; sadece üyeliği tartışılan bu isimlerin girişimleri değil, Cemiyet ile ilgisi/alakası olmamasına rağmen eşlerinin dahi masa başlarında genel kurul için fikir beyan edip oy istediklerine tanıklık ediyoruz.

***

400’e yakın üyesi olan Cemiyet’te kimden bahsettiğimi merak edenler olacaktır elbette. Kimseyi zan altında bırakmak istemem. Merakını gidermek isteyenler, Kardeşlik Projesi’ni aile tatiline dönüştüren belediyecileri göz önüne getirdiklerinde cevaplarını bulabilirler.

***

Demem o ki; herkes kendi işine bakmalı. Cemiyet konusunda konuşulacaksa da; şiarı gazetecilik olanlar konuşmalı, yönetimi de onlar oluşturmalı. Hele hele de, üyelikleri dahi tartışılan isimlerin eşleri bu işe hiç ama hiç bulaşmamalı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.