Şenler için başsağlığı mesajı

Sadık Albayrak'tan Şule Yüksel Şenler için başsağlığı mesajı

Gazete yazıları ve konferanslarıyla ün kazanan, başörtü konusunun eğitimli Müslüman kadının hayatına girmesine vesile olurken, gerek yazıları gerekse konferanslarıyla da 1960-70'li yıllara damgasını vuran gazeteci yazar Şule Yüksel Şenler, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Şenler’in vefatının ardından Gazetetci ve yazar Sadık Albayrak bağlandığı A Haber canlı yayınında, Şule Yüksel Şenler için başsağlığı diledi.

Gazete yazıları ve konferanslarıyla ün kazanan, başörtü konusunun eğitimli Müslüman kadının hayatına girmesine vesile olurken, gerek yazıları gerekse konferanslarıyla da 1960-70'li yıllara damgasını vuran gazeteci yazar Şule Yüksel Şenler, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Şenler'in vefatının ardından Gazetetci ve yazar Sadık Albayrak bağlandığı AHaber canlı yayınında, Şule Yüksel Şenler için başsağlığı diledi.Sadık Albayrak, "Şule Hanım'ın şöyle bir özelliği var; bir davada, bir inançta, bir yaşam tarzında öncü olması çok önemliydi. Bizim camiada da hele hele kadının tarzıyla horlandığı bir dönemde yepyeni bir uyanışın temsilcisi olarak ortaya çıktı. Mektepli olmamasına rağmen, başörtüsüyle kadınların haklarını o örtüyle bir kimliğe büründürerek Anadolu'yu dolaşmaya başlayan, arkasından Cenab-ı Hakkın lütfettiği bir üslupla kalemine güvenerek yazması başlı başına bir olaydı. " dedi.

Albayrak, "Başörtüsü için verdiği mücadele ve yaptığı hizmetler unutulmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105