Servis Sorununa Çözüm İstedi

Trabzon Adliyesinde  yaşanan servis sorunu ile ilgili Büro Memur-Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Kahraman yazılı bir açıklama yayınladı. 
Trabzon Adliyesinin uzun yıllar İl Merkezinde hizmet verdiğine dikkat çeken Kahraman, hizmet binasının yetersizliği ve ek hizmet binalarının bir araya toplanması düşüncesiyle 2014 yılından bu yana Yomra İlçesine bağlı Kaşüstü Mahallesinde yapılan hizmet binasına taşındığını hatırlattı. 
Taşıma sürecinde bakanlığa personel servisi imkanı verilmesini talep ettiklerini kaydeden Kahraman, “Ancak yeni hizmet binasının bulunduğu lokasyonun merkez ilçe olmayıp başlıbaşına bir ilçe oluşu ve şehir merkezine 15 kilometre uzaklığa taşınmıştır.  Adliye hizmet binası İl merkezinde iken personel tek vasıta ile gidip gelmekte iken, şimdi ise en az iki, üç vasıtada kullanan personelin olduğu, bu durumun külfet oluşturduğu bilinmelidir. Geçen bu zaman zarfı içerisinde aynı istikamette olup hatta adliyeni yanınıda bulunan kurum (su ürünleri) personel servis vardır. Hal böyle iken aynı imkana sahip, aynı uzaklıkta olan hatta daha kolay ulaşılabilecek kurumlara personel servisi ( DSİ, Karayolları, İller Bankası) yıllardan beri devam ettirilmektedir. Hatta Adliye hizmet binasının hemen bitişiğinde hizmet veren Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü personel servisi bulunmaktadır” ifadelerini kullandı. 

DAĞITIMINA SON VERİLMİŞTİR

İl Merkezinde hizmet veren SGK’nın personel servisi bulunduğunu ifade eden Kahraman, “İlimizde 2020 yılı itibariyle il merkezi denilecek bir yerde  hizmet binası yapılmış olan. Üç yıldan beride hizmet  vermekte olan SGK İl Müdürlüğü Personeli içinde personel servisi hizmet vermeye başlamış olup, bu durumu desteklemekle beraber ,ancak daha uzak bir yerde bulunan, ulaşımı daha zor olan Trabzon Adliyesi personeli için de personel servisi imkanı sunulmasını kaçınılmaz bir durum ortaya koymuştur. Önceki yıllarda, 237 sayılı Taşıt Kanun'unun 7. maddesi ile Kamu Kurum ve Kuruluşları Personel Servis Hizmet Yönetmeliği’nin 5. maddesi gereğince adliye personelinin ulaşım imkanı için belediye ile anlaşılarak tüm personele otobüs kartı dağıtılmış ancak Adalet Bakanlığımızca bir süre sonra bu ulaşım kartların dağıtımına son verilmiş ve adliye personeli mağdur edilmiştir. Adliye Personeli hafta içi ve hafta sonu hata dini ve milli bayramlarda nöbet tutmakta olan bir kurum çalışanı oldukları bütün bu durumlar gözüne alınmalıdır” şeklinde devam etti. 

OTOBÜS KARTI VERİLMEK SURETİYLE..

  Kahraman, açıklamasına şu ifadelerle sürdürdü: “Adalet Bakanlığı İş yurtları Kurumu Daire Başkanlığı’nın kararı ile adliyede görev yapan hakim  ve Cumhuriyet Savcıları dışında kalan personelin mesaiye gidiş ve gelişlerinin belediyelere ait toplu taşıma araçlarıyla yapılmasını sağlamak amacıyla İstanbul, Ankara ve İzmir adliyelerine ödenek aktarımı yapılmış ve bu adliyelerde çalışan personelin mesaiye gidiş ve gelişleri belediyelerle yapılan anlaşma çerçevesinde otobüs kartı verilmek suretiyle yapılmaya başlanmıştır.​Trabzon ilinin yasal olarak büyükşehir kapsamına alındığı, Kaşüstü Mahallesi’nin (eski belde) de şehir merkezine uzaklığı ve merkez ilçe olmayıp başlıbaşına bir ilçe oluşu dikkate alındığında adliye personellerinin adliyeye ulaşımlarının sağlanması için ulaşım desteği veya servis tahsis edilmelidir. Anayasamızın 10. maddesinde “Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.” hükmü bulunmaktadır. Bu bağlamda anılan sorunun giderilebilmesi için İstanbul, Ankara ve İzmir adliyelerinde çalışan personele tanınan ulaşım ödeneği hakkının Trabzon adliyesi personeli içinde tanınması hususunda gereği Sayın Adalet Bakanımıza arz  ediyoruz” 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Davut 4 yıl önce

Yomra Kasüstu mevkiine taşınmış olan
Trabzon Adliyesi persenoli için, diğer kurumlara tanınan personel servisi ve desteği yönünde yapmış olduğu basın acıklamasına çalışmalarından ve gayretinden dolayı,
Büro Memur Sen Trabzon Sube Baskımız Mustafa Karaman Beye şahsım ve arkadaşlarım adına tesekkür ederiz, calışmalarında başarı ve kolaylık diliyoruz.