Sese kulak verdi!

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Akçaabat’ta hem zihinsel hem de bedensel engeli bulunan ve daha önce Trabzon milletvekilleriyle yerel yöneticilere çağrıda bulunan engelli çocuklarla ailelerini ziyaret etti. Engelli çocuklarla ailelerinin Trabzon’da yaşadıkları sıkıntılarla ilgili aileleri dinleyen Milletvekili Örs, Vali İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile engelli ailelerin Trabzon’daki durumunu görüşeceğini belirtti. Örs, yereldeki temaslarının ardından engelli ailelerini TBMM’ye taşıyacağını açıkladı.

ENGELLİ AİLELERİNİ DİNLEDİ

Trabzon Akçaabat’ta çocuklarının hem Serabral Palsi hem de Epilepsiyle mücadele verdiğini belirten anneler Tuğba İlarslan (32) ve Fatma Çağlar’ın (32) Trabzon milletvekilleriyle belediye başkanlarına seslenmesinin ardından seslerini duyan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, aileleri ziyaret etti. Ziyarette engelli ailelerin yaşadıkları sorunlar ve Trabzon’da engelli yaşam alanlarıyla ilgili engelli çocuk anneleri Çağlar ve İlarslan’ı dinleyen Milletvekili Örs, ilk etapta yerel yönetimlerle sorunları konuşacağını söyledi. 1 Ekim’de açılacak TBMM’de de engelli ailelerini meclis gündemine taşıyacağını belirten Örs, şunları söyledi: “Özel çocuklarımızı bırakacak ne yazık ki bir yer yok. Ailelerimizin özel çocuklarımızı bırakacakları merkez talepleri var. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na engelli çocuklarımızı ve ailelerin dertlerini ileteceğim. Eminim onlarda bu konularda bu konuda ellerinden geleni yapacaklardır. TBMM 1 Ekim’de açılıyor. Öncelikle yerelde neler yapabiliriz ona bakacağız. Trabzon’da birçok engelli aile olduğunu biliyoruz. Ailelerin de terapilere ihtiyaçları var. Bu toplumsal bir sorun. Diğer partili arkadaşlarımızın da bizimle aynı kanaatte olduğunu söyleyebilirim. İnşallah çocuklarımızın sıkıntılarının çözülmesi noktasında bizlerin de bir katkısı olursa ne mutlu bize.”

“MOLA EVİ ÇAĞRISI”

Milletvekili Örs’e Antalya Büyükşehir Belediyesince Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçelerinde bulunan Mola Evlerinden söz eden engelli çocuk annesi Fatma Çağlar, böyle bir uygulamanın Trabzon’da da yapılabileceğini ifade etti. Milletvekili Örs’e yaşadıkları sorunları anlatan Çağlar, “Çocuklarımızı herkese bırakamıyoruz. Bu mola evlerinde uzman kişiler çalışıyor. Bu gibi evlerin Trabzon’a kazandırılarak farkındalık yaratılması lazım. İŞKUR engelli ailelere uygun saatlerde çalışma fırsatı vermiyor. Devletten aldığımız bin 400 lira sadece çocuklarımızın medikal malzemelerine harcanıyor.” dedi.

ENGELLİ AİLELERİNE EMEKLİLİK İSTEDİ

Engelli çocuk ailesi Tuğba İlarslan ise daha önce TBMM’de gündeme gelmesi beklenen ancak gelmeyen engelli ailelerinin emekliliğiyle ilgili konuştu. İlarslan, “Engelli ailelere emeklilik istiyoruz. Bu torba yasaya hiç girmedi. Benim hiçbir güvencem yok.” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.