Silah dolabını kilitleyen Komiser ceza yedi...

İTİRAFÇI OLAN SERBEST BIRAKILDI

Trabzon'un Sürmene İlçesi'nde 4 Nisan 2015 tarihinde Fenerbahçe futbol takımın taşıyan otobüsü yönelik silahlı saldırıda FETÖ/PDY izine rastlanıldığı gerekçesiyle soruşturma derinleştirilmişti. Saldırının ardından gece nöbetçi komiser, ilçe müdür yardımcısı, ilçe müdürü, dosyaya bakan savcı, hakim ve soruşturmayı yürüten cinayet büro amiri hakkında FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Komiser Hüseyin G., ilçe müdür yardımcısı Ahmet E., ilçe müdürü Lütfi İ., dosyaya bakan Savcı Sait S., Hakim İsa K. ve soruşturmayı yürüten cinayet büro amiri Hüdai O. hakkında FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle soruşturma açılmış bir çoğu ise tutuklanmıştı. Şüpheliler arasında itirafçı olanlar serbest kalmıştı.

DURUŞMADA SAVUNMASINI YAPTI

Saldırı ile ilgili soruşturma sürerken, Trabzon 3. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanan ve hakkındaki iddiaları reddeden Komiser Hüseyin G., son kez çıktığı hakim karşısında beraatini talep etti. Hüseyin G., " Benim hakkımda şikayetçi olan polisler, yeni polislerdir. Gelişi güzel hareket ederek, herhangi birine veya çevreye zarar verebilecekleri için silah deposunu kapadım ve anahtarı üzerime aldım. Ben ilçede gerekli tedbirleri aldım" diye konuştu.

İTİRAFÇIYA İYİ HAL İNDİRİM YAPILDI

Sanık vekilinin savunmasının ardından Trabzon 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Komiser Hüseyin G.'nin anayasayı ihlal suçundan beraatine karar verdi. Terör örgüt üyeliği suçundan Hüseyin G.'ye 5 yıl hapis cezası veren mahkeme, eylemin terör suçu olmasından dolayı cezayı 7 yıl 6 aya çıkardı. Etkin pişmanlıktan faydalanan sanığın cezasını 5 yıla indiren mahkeme, sanığa iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 4 yıl 2 ay hapse düşürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.