Şılbır “50 tane de olsa anlam ifade etmez”

Trabzon tanzim satış noktasını değerlendiren Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Ercan Şılbır, “Trabzon’da 50 tane de tanzim satış açılsa hiçbir önemi yok! Türkiye’de üretim belli. Olmayan bir ürünü satamazsınız.” dedi.  Trabzon’da Meydan Parkının hemen üst noktasına “Tanzim Satış Noktası” kuruldu. Trabzon’da açılan tanzim satış noktasını günebakış’a değerlendiren Trabzon Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Ercan Şılbır “Trabzon’da 50 tanede tanzim satış noktası açsalar hiçbir anlam ifade etmez. Türkiye’de üretim belli, olmayan bir ürünü satamazsınız. Trabzon Belediyesi’nin bütçesi ne kadarını karşılayacak?” dedi.

TRABZON’DA SATIŞ DÜN AKŞAM ÜZERİ BAŞLADI

Enflasyonla topyekün mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile tanzim satış noktaları kuruldu. Trabzon’da kurulup kurulmayacağı tartışılırken; Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Meydan Parkının hemen üst noktasına ‘Tanzim Satış Noktası’ kuruldu. Ve dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon mitingi sonrası satış başladı.

YAPILAN ZARAR NEREDEN FİNANSE EDİLİYOR?

Trabzon’da açılan tanzim satış noktasını değerlendiren Başkan Şılbır “Halkın ne kadar fakirleştiğinin göstergesidir. Geçtiğimiz gün Adana’da açılan tanzim noktasında belediye sebze halinde satacak patlıcan bulamadı. 9 TL’ye patlıcan buldu. 4 TL’ye sattı. Tanzim satışlarda yapılan zarar nereden finanse ediliyor? Seçim olmasa tanzim satış olacak mıydı? Bu milletin paraları nerelere peşkeş çekiliyor?” diyerek tepki gösterdi.

TRABZON BELEDİYESİ NE KADARINI KARŞILAYACAK?

İnsanların yüzde sekseninin asgari ücret aldığını ve bu yüzden fiyatların pahalı gelmesinin normal olduğunu ifade eden Başkan Şılbır “Üretim anlamında onu yasak et bunu yasak et, sonuç bu noktaya gelir. Biz bu ürünlerin Ankara’dan, İstanbul’dan, Mersin’den hangi insanlardan da tedarik edildiğini biliyoruz. Trabzon’da 50 tanede tanzim satış noktası açsalar hiçbir anlam ifade etmez. Türkiye’de üretim belli, olmayan bir ürünü satamazsınız. Trabzon Belediyesi’nin bütçesi ne kadarını karşılayacaktır?” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.