Sınırlar kapanınca ailesinden ayrı düştü

Trabzonlu Erol Özbay, 5 ayı aşkın süredir İran’daki ailesine kavuşmanın yollarını arıyor. İranlı Roghaıyeh Feızıbashsız’la 23 Kasım 2016’da evlenen Trabzonlu Erol Özay, akraba ziyareti için geldiği memleketinde sınırların kapatılmasıyla birlikte adeta mahsur kaldı. İran’da yaşayan eşinin ve iki evladının yanına dönemeyen Özbay, İran’a gidebilmek için resmi makamlara başvursa da Kovid-19 tedbirleri kapsamında sınırların kapalı olması nedeniyle bir sonuç alamadı.  Ailesinden ayrı kaldığı dönemde eşinin felç olduğunu kaydeden Özbay, maddi ve manevi birçok sorun yaşadığını kaydetti. Trabzon’da kendisine ait bir ikameti olmadığı için ablasında kaldığını kaydeden Özbay, seyahat izin belgesiyle Gürbulak Sınır Kapısı’na kadar gittiğini ancak sınırı geçemediğini aktardı. Özbay, “Evim yurdum yok. Ailemden ayrı kaldım. Yetkililerden yardım bekliyorum.” dedi. İranlı Roghaıyeh Feızıbashsız’la 23 Kasım 2016’da evlenen 74 yaşındaki Trabzonlu Erol Özay, akraba ziyareti için geldiği memleketinde Kovid-19 nedeniyle sınırların kapatılmasıyla birlikte kabusu yaşamaya başladı. Vefat eden İranlı ilk eşinden olan 2 çocuğundan ve hayatını birleştirdiği Roghaıyeh Feızıbashsız’dan ayrı düşen Özbay, tüm çabalarına rağmen yeniden ailesinin yanına dönemedi. 5 ayı aşkın süredir ailesinden ayrı yaşayan Özbay, sınır kapılarının açıldığı duyumunu aldıktan sonra seyahat izin belgesi ile birlikte Hakkari Yüksekova’ya kadar gittiğini ama sınırı geçemediğini kaydederek, “Bir hafta boyunca otellerde kaldım. Kaymakamlıklara başvurdum. Derdimi kime anlattırsam anlatayım bir çözüm bulamadım. Ben 25 yılı aşkın süredir İran’da yaşıyorum. İlk evliliğimden 2 çocuğum dünyaya geldi. Eşim ise kanserden ne yazık ki hayatını kaybetti. Daha sonra yine İranlı Roghaıyeh Feızıbashsız’la hayatımı birleştirdim. Evlatlarım bir başına kaldı. Eşim babasının evinde kalıyor. Ben de bir başıma kaldım. Ben 3 ayda bir Türkiye’ye geliyordum. Bu gelişimde ne yazık ki Koronavirüs nedeniyle dönemedim. Ülkeye geldiğimde Yüksekova’da 14 gün karantina altında kaldım. Geri dönmek istediğimde ise ailem İran’da olmasına rağmen bizimkiler Nuh dedi Peygamber demedi. Çaresizce burada kaldım.” şeklinde konuştu.

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYOR

Hem maddi hem de manevi sorun yaşadığını kaydeden Özbay, “Hanım Gürbulak kapıları açıldı gel diye haber ediyor ama oradan da yük taşımacılığı yapıyor. Başka giriş çıkışlara izin verilmiyor. Burada Kaymakamlıkla görüştüğümde şehirler arası seyahat izin belgesi alabildim ama ülkeden çıkış yapmam konusunda kimse yardımcı olamıyor. Boztepe Mahallesi’nde ablamın yanında kalıyorum. Evim yurdum yok. Ailemden ayrı kaldım. Eşim felç olmuş. Oğlumun sağladığı maddi destekle geçinmeye çalışıyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum. Ailemin yanına dönebilmem için yardımcı olmalarını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.