Sivri’den aşı sitemi

Trabzon Tabip Odası Genel Merkez Delegesi Dr. Ebru Sivri, Sağlık Bakanlığının Koronavirüs nedeniyle tüm dünyada grip aşı ka-pasitesinin sınırlı olduğu ve bu nedenle de aşının risk durumuna göre kademeli yapılacağını duyurmasına tepki gösterdi. Trabzon Tabip Odası Genel Merkez Delegesi Dr. Ebru Sivri, Sağlık Bakanlığının Koronavirüs nedeniyle tüm dünyada grip aşı kapasitesinin sınırlı olduğu ve bu nedenle de aşının risk durumuna göre kademeli yapılacağı duyurmasına tepki gösterdi. Risk durumundaki karmaşa nedeniyle aşı yazmada sorun olduğunu belirten Sivri, “Yazıklar olsun okuduğum okullara.” diye tepki gösterdi.

BAKANLIĞIN DOKTORU OLARAK BİLMİYORUM

Sağlık Bakanlığının Koronavirüs nedeniyle tüm dünyada aşı kapasitesinin sınırlı olduğu ve bu nedenle de aşının risk durumuna göre kademeli yapılacağı duyurmasına Trabzon’dan tepki geldi. Trabzon Tabip Odası Genel Merkez Delegesi Dr. Ebru Sivri, “Ben sağlık bakanlığının bir doktoru olarak hangi kriterlere göre kime grip (influenza) aşısı verilir bilmiyorsam yazıklar olsun benim okuduğum okullara. Sabahtan beri kaç tane hastamıza aşı yazmayı denedik yüksek risk grubu olmadığı için aşı kabul edilmedi. ‘Yüksek risk grubu kriterleri’ nedir soruyorlar, biz bilmiyoruz. Henüz resmi bir açıklama gelmedi.” diye konuştu

E- NABIZ TEPKİSİ

Bu yıl salgın sürecinde grip aşısının uygulanması e-Nabız sistemindeki kriterlere tabi tutulurken konu ile ilgili tepki gösteren Dr. Sivri, “e-Nabızdan da görülüyor ama herkes e-nabız kullanamıyor. Hastalara bunu e-nabız üzerinden SMS ile bildirmek çok mu zordu. Salgın döneminde ASM ye gelen soran insanlar, telefondan bizlere ulaşmaya çalışanlar, ama ben daha önce yaptırabiliyordum diyenler, onlarca cevapsız sorular.” ifadelerini kullandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105