SİYASET KAZANI KAYNIYOR

BAKAN SOYLU’NUN PROGRAMINDAN KAZANA YANSIYANLAR

İçişleri Bakan Süleyman Soylu’nun Ramada Otelindeki “STK ve basınla buluşma” toplantısına katıldık. Trabzon’un en büyük toplantı salonu tamamen dolmuş, insanlar ayakta kalmıştı. Bakan Soylu, yine ilgi odağıydı. Soylu, masaları gezerek davetlilerle hal hatır etti. Yine Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de masaları gezerek misafirlerle el sıkışan diğer isimlerdi. Salonda dikkatimiz en çok bir masa çekti. MHP Kadın Kollarını oluşturan 10 civarında yönetici,  Bozkurt işareti yaparak varlıklarını hissettirdi.

***

Gecenin ilk konuşmacısı AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, ilginç bir konuşma yaptı. Revi, Cumhur İttifakı’na oy istemenin yanı sıra sandığa gitme konusunda önemli sözler söyledi. Belli ki AK Parti’de kitleleri bir kısmı sandığa gitmeme eğilimindeydi. Revi, “Bizim için her şeyden önemli olan sandığa gitmektir.” dedi. Revi’nin bu sözlerini duyunca aklımıza 2000’li yıllar geldi. O tarihlerde CHP ve diğer partilerin teşkilatları sandığa gidip gitmeme konusunda rahatsızdı. AK Parti’nin ise böyle bir derdi yoktu çünkü partilerinin icraatlarından rahatsız olan kitleler kerhen destek vermeye de son vererek bir gün sandığa gitmez oluyorlar. Ne yazık ki AK Parti bu noktaya geldi. Bakalım 31 Mart’ta ne kadar kitle sandığa gitmeyecek.

 ***

Gecede konuşan MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ise Cumhurbaşkanı ve Devlet Bey’e bağlılığını beyan ettikten sonra ilginç bir ifadeye yer verdi: “Gerek Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu ve gerekse Ortahisar Belediye Başkan Adayı Sayın Ahmet Metin Genç’e milliyetçi camia olarak gönül rahatlığı içinde oy vereceğiz.” dedi. 

****

Gecenin bir diğer konuşmacısı ise Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu oldu. Zorluoğlu, daha çok belediye içinde gideceği değişiklikleri dile getirdi. 18 belediyeyle birlikte çalışacağını ve gerektiğinde görev devri yapacağını söyledi. Zorluoğlu, projelerini anlatmadı ama ipuçlarını verdi. Yapılan çalışmalarda birinci sorunun ya da beklentinin trafik olduğunu, ikinci sorun ya da beklentinin ise kültür ve turizm hizmetleri olduğunu kaydetti. Her ay Trabzonlu bir değerin kente getirilerek toplumla buluşturulacağını ifade etti. İçinde opera salonunun da olacağı bir kültür merkezi kuracağı sözü verdi. Zorluoğlu, proje tanıtım toplantısını önümüzdeki hafta yapabileceklerini sözlerine ekledi. 

***

Bakan Soylu’nun gecede yaptığı konuşmanın ana başlıklarına yarınki makalemizde yer vereceğiz. Ancak bir ayrıntıyı kaydetmek istiyoruz. .Bakan Soylu, kendilerinin büyük gayretleriyle hizmete açılan Trabzon Üniversitesiyle ilgili önemli sözler söyledi. 31 Mart seçimlerinden sonra Trabzon Üniversitesine özel bir önem göstereceklerini ve Trabzon Üniversitesinin Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri hâline getirileceğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, “TRÜ’nün sosyal temalı bir üniversite olarak öne çıkması fırsat olacaktır.” demişti. Emin Hoca’nın bu söylemiyle Bakan Soylu’nun yaklaşımını birleştirince önümüzdeki süreçte Trabzon Üniversitesinde güzel şeylerin olacağını söyleyebiliriz.

***

TRABZON’UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 101.YIL DÖNÜMÜNDE CORA’DAN ÖNEMLİ MESAJ!

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümünü yayımladığı mesaj ile kutladı. İşgal ve muhacirlik dönemlerinde yaşanan acı hatıraların, tarihi belge ve gerçeklerle hafızalarda canlılığını koruduğunu belirten Cora “O zamanlar bu topraklarda yaşanan vahşetleri, yurtlarından koparılmak istenenlerin yaşadığı dramları unutmadık. Aynısı bugün başka topraklarda yaşanmıyor mu? Onun için geçmişi asla unutmamalıyız. Birliğimizi kuvvetlendirmeliyiz. Bu topraklarda gözü olanlara fırsat vermemeliyiz. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmalıyız” ifadelerine yer verdi.

***

BIYIK, YOMRAYI ADETA ARŞINLIYOR...

Saha çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık vatandaşın yoğun ilgisi ve teveccühü ile karşılanmaya devam ediyor. Yomra’yı adeta arşınlayan Bıyık, çalınmadık kapı gezilmedik yer bırakmayacaklarını söyledi. Gürsel Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Bıyık “Gürsel mahallemizdeki arkadaşlarımızın davetine icabet ettik. Yomra için el ele, kol kola, omuz omuza tüm hemşehrilerimizle çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim anlayışımızda sen-ben yok, biz varız. Birlikte başarıp birlikte yöneteceğiz. Tüm katılım sağlayan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Öte yandan 500 civarında oyu olan Mahalleden toplantıya 150 kişinin gelmesi, Bıyık’a olan ilgiyi göstermesi bakımından önemliydi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.