SİYASET KAZANI KAYNIYOR

GÜMRÜKÇÜOĞLU’NUN ALDIĞI İŞÇİLERİ VE BAZI İHALELERİ ETİK BULMADI

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu finale yaklaşırken daha rahat ve güveni üst düzeyde. Dün sabah gazetecilerin karşısına çıktı. Sorular arasında ilginç olanlar da vardı. Bunlardan biri mevcut başkan Gümrükçüoğlu tarafından giderayak belediyeye alınan işçiler konusuydu. Konuyla ilgili meclis üyesi Ali Sağır daha önce “Kaç işçi alındı?” sorusunu yöneltmiş ancak cevap alamamıştı. Zorluoğlu, bu konudaki sitemlerini daha önce Başkan Gümrükçüoğlu’na iletmişti. Dün gazetecilerin aynı çerçevedeki sorusunu cevaplandırdı.

“Sadece personel alımı değil. Genel olarak söylüyorum. Seçimlere bir kaç ay kala personel alınmamalı. İlave borçlanma yapılmamalı. Daire Başkanı ve üstü görevlere atama olmamalı. Belediyenin gayrimenkulleri satılmamalı. Bunlar benim etik bulmadığım hususlardır. Yapan belediye varsa yanlış yapmıştır. Bu kadar net.” dedi.

***

MARAŞ CADDESİ MUTLAKA TRAFİKTEN ARINDIRILACAK

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu’nun basın toplantısında Maraş Caddesi trafiği de soruldu. Zorluoğlu, “Maraş Caddesi şu haliyle yayalar için çok normal değil. Görünüşü de çok çirkin. Belediye olarak Ortahisar’la birlikte mutlaka müdahale edeceğiz. Trafikten arındırarak yayaların rahat gezebileceği bir yer yapacağız. Korna gürültüsünden arındıracağız.   

***

AKYAZI’DA İPEKYOLU’NUN ÜSTÜNE OTURDUĞU ARAZİYE NE DEDİ?

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu’na beklenmedik bir soruda Akyazı’daki 150 dönümlük alanla ilgili geldi. bilindiği gibi 10 yıl önce İpekyolu Üniversitesi adı altında hikayeden bir oluşum. Hazine arazisini 49 yıllığına aldı ve 10 yıldır hiçbir şey yapmadan elinde tutuyor. Zorluoğlu bize göre konuya yeterince vakıf değil. Başkan iyi niyetle buradan bir üniversite çıkacağını zannediyor. Şunları söyledi, “O işin başındaki Mustafa Gür Bey bana geldi. Dosyayla beraber geldi. Gelinen aşamayı anlattı. Bu şehre 4. üniversite kazandırılması muhteşem olur. Orada bir işgale müsade etmeyiz. O alan Trabzon’un ortak menfaatine kullanılacak bir alandır. başka bir şeye müsade etmeyiz.”dedi.

Bize göre Zorluoğlu gerçeği tüm çıplaklığıyla gördükten sonra mutlaka müdahale edecektir. Trabzon’un o araziye ihtiyacı var.

***

ŞAHİN’DEN BIYIK’A TAM DESTEK

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Trabzon’un belki sonucu en çok meral edilen ilçelerinden Yomra’da genç aday Mustafa Bıyık her geçen gün üzerine koyarak çalışmalarına devam ediyor. Mustafa Bıyık gece-gündüz dememeden çalışmalarını sürdürürken bir bakıyorsunuz Yomra’nın en uzak köyünde bir bakıyorsunuz şehir merkezinde. Bir bakıyorsunuz esnafla bir araya gelmiş bir bakıyorsunuz iş insanlarıyla buluşmuş. Genç-yaşlı demeden her kesimle oturup konuşarak çok farklı ve alışılagelmişin dışında bir seçim stratejisiyle çalışmalarını sürdüren Mustafa Bıyık gördüğü destek ve ilgi karşısında ise, ‘Bu iş tamam’ değil, ‘Daha gidecek çok yolumuz var’ diyerek hareket ediyor.

Önceki gün de Zorlu Grand Otel İşletme Müdürü aslen Yomralı olan Ali Şahin’le bir araya gelen Bıyık fikir alışverişinde bulundu. Trabzon’un turizm sektöründeki duayen isimlerinden olan Ali Şahin de genç aday Mustafa Bıyık’a desteklerini ifade ederken, “Yomra için çok iyi şeyler yapacağına inancımız tam. Çünkü Mustafa Bıyık hepimiz gibi Yomra’nın bir evladı. Gençliği, dinamizmi, çalışkanlığı ve insanları kucaklaması en büyük avantajı” diye konuştu.

***

COŞKUN BÜLBÜL’ÜN ABLA ACISI

Trabzonspor’un eski yöneticilerinden Coşkun Bülbül ablasını kaybetti.

İstanbul’da yaşayan Halide Sukas Müjde yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak önceki akşam hayata gözlerini kapatmıştı. Dün Şişli Cengiz Topel camisinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Feriköy aile kabristanlığına defnedildi. Cenaze törenine eski Başkan Muharrem Usta ile yöneticilerden Gençağa Meriç de katılarak Coşkun Bülbül’ün acısını paylaştılar.

Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.