Siyaset Kazanı Kaynıyor

BAKAN ALBAYRAK, REVİ’Yİ ZİYARET ETTİ

Bayramlaşma programı nedeniyle memleketi Trabzon’a gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, programın sonunda sağlık sorunları nedeniyle ayağından olduğu ameliyat nedeniyle istirahat eden AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’yi evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Geçmiş olsun ziyaretine Bakan Albayrak ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç katıldı.

***

ORDU MİLLETVEKİLİ ENGİNYURT, BAKAN SOYLU’YU HEDEF ALAN CHP’LİLERENE SÖYLEDİ?

21 - 27. Dönem MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Trabzon Havalimanında CHP’li bir grubun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alan provokatif sözlerine ateş püskürdü. Bayramın 1. Günü Trabzon’da olan Bakan Soylu, havalimanında İBB Adayı Ekrem İmamoğlu’nu bekleyen CHP’li bir grup tarafından sözlü sataşmaya uğradı. Yaşananlara tepki gösteren Milletvekili Enginyurt “Süleyman Soylu'ya, Trabzon Havaalanında ‘Akıllı ol Soylu’ diye bağıran Soysuz! Süleyman Soylu, aklının zekâtını verse senin gibilere 40 yıl yeter. CHP, hayırdır bu tehdit diliyle ne yapmak istiyorsunuz? Korkan, geri tek adım atan namerttir. 23 Haziran, Cumhur İttifakı’nın zafer günü” dedi.

***

MİLLETVEKİLİ CORA’DAN İMAMOĞLU’NA “İT” YANITI!

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, İBB Adayı Ekrem İmamoğlu’na sert sözlerle yüklendi. İmamoğlu’nun Ordu Valisine hakaret ettiğini ancak PKK’nın sözde temsilcilerine bir şey demediğini belirten Cora, “Ordu Valisine “İT” diyorsun, lakin terör örgütü PKK’nın  sözde temsilcilerinin onca açıklamasına bir şey demiyorsun. Trabzon’a geliyorsun Eren’in kabrini ziyaret etmiyorsun. Başka bir yerde PKK’lı birinin taziyesine gidiyorsun. Bir hemşerisi olarak dert ettiğim husus budur.” dedi.

***

VATANDAŞ İMAMOĞLU’NA RİZE ELEŞTİRİSİ GETİRİYOR

Millet İttifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun memleketi Trabzon ile Giresun ve Ordu’da gerçekleştirdiği mitinglere Rizeliler tepki gösteriyor. Karadeniz’deki illerde vatandaşlarla buluşan İmamoğlu’nun neden Rize’ye gelmediğini merak ettiklerini belirten Rizeliler, neden dışlandıklarını merak ettiklerini sosyal medya aracılığı ile yazıyor. Öte yandan CHP’nin Rizeli olan İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’na da tepki gösteren Rizeliler, Bekaroğlu’nun İmamoğlu’nu Rize’ye getiremediğini ileri sürüyor.

***

İSTANBUL TİCARET BORSASI  BAŞKANI, PONTUS TEPKİSİNİN NEDENİNİ AÇIKLADI

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Ali Kopuz, Trabzon’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu protesto eden vatandaşa yönelik “Pontus” sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Kopuz, protesto edenlerle ilgili olarak “Süleyman Soylu’yu protesto eden gruba bakın, tamamı Ekrem gibi müslüman gözüken Pontuslar.” ifadelerini kullandı. Kopuz, daha sonra attığı tweet’te ise yanlış anlaşıldığını ileri sürerek, “Okuduğunu anlamak güzel bir haslettir Trabzonlulara laf söylemek kimsenin haddi değil Makarios’un heykelini diken adama tepki göstermeyen ama Trabzon’un has milliyetçi bir evladına tepki gösterenlere tepkimiz.” dedi.

***

CHP’Lİ TURGAY ŞAHİN’DEN TRABZONLULARA PONTUS  ÇAĞRISI

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, son zamanlarda sıkça gündem olan Trabzon ve Trabzonlularla ilgili Pontus sözlerine partiler üzerinden yorum getirdi. Şahin, konunun CHP ya da başka bir parti olmadığını ileri sürerek Trabzonluların tek vücut olması gerektiğini savundu. Şahin, hemşehrilerine seslenerek, “Hemşerim son günlerdeki Rum ve Pontus gibi alçakça yakıştırmalar CHP’liye değil Trabzonlu’yadır. Hangi partili olursan ol buna seyirci kalma tepkini koy!” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.