SİZ KARDEŞSİNİZ DEĞER Mİ?

Ağabey ile kız kardeşi bir ağaç yüzünden mahkemelik oldu

Trabzon’da iki kardeş bir ağaç yüzünden mahkemelik oldu. Kız kardeşinin ağacını kesen Ağabey hakkında 4 ayrı suçtan hapis istemiyle dava açıldı.

AĞABEY HAKKINDA SUÇ DUYURUSU YAPTI

Trabzon’un Yomra İlçesi’nde kız kardeşi B.E.Ü.’nün evine giden ağabeyi H.Ü., evin deposunun  kapısını kırarak içerden testereyi aldı. Ağabeyinin testereyi alarak evin bahçesindeki ağacını kestiğini ileri süren B.E.Ü. adlı genç kadın, jandarmayı arayarak ağabeyinin ağacını kestiğini evine zorla girdiğini ve kendisini tehdit ettiğini ileri sürerek, şikayetçi oldu. Ağabey H.Ü. hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonucunda, dikili ağaca zarar verme ve kasten yaralama suçlarından soruşturma başlatıldı. H.Ü. hakkında dikili ağaca zarar verme ve kasten yaralama suçlarından hapis istemiyle dava açıldı. Soruşturmacı savcı konut dokunulmazlığını ihlal ve tehdit suçlarından ise takipsizlik kararı verdi.

TAKİPSİZLİK KARARINA İTİRAZDA BULUNDU

Ağabeyini peşini bırakmayan B.E.Ü.adlı kadın takipsizlik kararına güvenlik kamara görüntüleriyle itirazda bulundu. B.E.Ü.’nün bu itirazı üzerine, dosyayı değerlendiren sulh ceza hakimliği genç kadını haklı buldu. Yeniden soruşturma başlatıldı. Savcı, H.Ü. hakkında basit tehdit konut dokunulmazlığını ihlal iddiasıyla ikinci bir dava açtı. İki dosyanın Trabzon 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde birleştirilmesine karar verildi. Ağabeyinden şikayetçi olan B.E.Ü., ağabeyinin kendisini “Herkes ettiğini bulacak, zamanı gelince göreceksin’ şeklinde tehdit ettiğini ileri sürdü.  H.Ü. hakkında 4 ayrı suçtan hapis isteniyor. 

Anahtar Kelimeler:
YomraKardeşAsliye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105