Şoförler Odası dolmuşta dönüşümün iki yıl ertelenmesini istiyor

Aylarca niçin tartıştık? 

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, bazı yerel haber sitelerinde çıkan “dolmuşta dönüşüm 2 yıl ertelendi” yönündeki haberleri yalanladı. Öte yandan Usta, koronavirüs nedeniyle dönüşümün ertelenmesi yönünde bir talepleri olduğunu  söyledi. Usta “Şu an resmi bir karar yok. Biz talep ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla bir araya gelip, değerlendireceğiz. Şu aşamada henüz alınmış bir karar yok.” dedi. Usta’dan böyle bir talebin gelmesi ise “Trabzon aylarca neyi tartıştı?” sorusunu akıllara getirdi.  Öte yandan Mimarlar Odası erteleme haberine sevindi. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, bazı yerel haber sitelerinde çıkan “dolmuşta dönüşüm 2 yıl ertelendi” yönündeki haberleri yalanladı. Öte yandan Usta, koronavirüs nedeniyle dönüşümün ertelenmesi yönünde bir talepleri olduğunu söyledi. Usta “Şu an resmi bir karar yok. Biz talep ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla bir araya gelip, değerlendireceğiz. Şu aşamada henüz alınmış bir karar yok.” dedi. Usta’dan böyle bir talebin gelmesi ise “Trabzon aylarca neyi tartıştı?” sorusunu akıllara getirdi.

DÖNÜŞÜM 10 AY TARTIŞILMIŞTI

Trabzon trafiğinin öncelikli meselelerinden birisi olan dolmuşta dönüşüm konusu, Trabzon’da 10 ay tartışılmış, nihayet mart ayında konuyla ilgili bir adım atılarak, dönüşüme başlanacağı açıklanmıştı. Trabzonlular dönüşümü dört gözle beklerken; Başkan Usta, koronavirüs sürecini öne sürerek, dönüşümün ertelenmesini talep etti.

USTA “BİZ TALEP EDİYORUZ. ŞU AN RESMİ BİR KARAR YOK” DEDİ

Bazı yerel haber sitelerinde çıkan “dolmuşta dönüşüm 2 yıl ertelendi” haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Başkan Usta, koronavirüs ile mücadele kapsamında şoför esnafının zor bir süreçten geçtiğini, oda olarak dönüşümün 2 yıl ertelenmesi yönünde bir talepleri olduklarını fakat henüz kesinleşmiş bir şey olmadığını söyledi. Usta, “Şu an resmi bir karar yok. Biz talep ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla bir araya gelip, değerlendireceğiz. Şu aşamada henüz alınmış bir karar yok.” diye konuştu.

MİMARLAR ODASINDAN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Başkan Usta’nın dönüşümün ertelenmesi yönündeki açıklamalarına Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Gürol Ustaömeroğlu sevindi. Ustaömeroğlu, “Üniversite ve ilgili meslek grupları ile değerlendirilip gerçekleştirilecek bir ulaşım master planı ile kent adına bilimsel ve kullanışlı adımlar atılabilir. Bu proje çerçevesinde yeni ulaşım enstrümanları devreye sokulabilir. Bu iki yıllık erteleme süreci konunun kent lehine sonuçlanması için bir fırsat yaratabilir. Ciddi bir ulaşım planının yapılması için fırsat olabilir.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
UstaOdaDOLMUŞ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105