Sosyal medya lincini eleştirdi 

Trabzon Tabip Odası Başkanı Ebru Sivri, Trabzon’da alkol alan 2 şahsın gittikleri hastanenin acil servisinde doktoru darp etmesinin ardından sosyal medyada doktorlara yönelik yapılan linç girişimine isyan etti. Sivri, “Doktor arkadaşımıza darp olayı ile ilgili haber sitelerinde yapılan yorumları okudukça hem insanlığımdan, hem mesleğimden utandım.” dedi.  

Trabzon Tabip Odası Başkanı Ebru Sivri, Trabzon’da alkol alan 2 şahsın gittikleri hastanenin acil servisinde doktoru darp etmesinin ardından sosyal medyada doktorlara yönelik yapılan linç girişimine isyan etti. Sivri, “Doktor arkadaşımıza darp olayı ile ilgili haber sitelerinde yapılan yorumları okudukça hem insanlığımdan, hem mesleğimden utandım. Sizin gibiler yüzünden bu meslekten soğuyan, işini zevkle değil görev icabı yapan bir sürü insan var. Sizin gibiler insan olmadıktan sonra, devletimiz de bize sahip çıkmadıktan sonra bizler daha çok şiddete maruz kalırız.” dedi.

DOKTOR DARP EDİLDİ

Trabzon’da alkol alan iki kişi gittikleri hastanenin acil servis doktoru Tacettin Karaman’ı dövmüş, parmağı kırılan doktor rapor alırken, iki şüpheli B.K. ve C.P., polis tarafından gözaltına alınmıştı. Yaşanan olayın ardından sosyal medya üzerinden yapılan yorumlar Trabzon Tabip Odası Başkanı Ebru Sivri’yi isyan ettirdi.

SOSYAL MEDYADAKİ YORUMLARA İSYAN ETTİ

Doktor Sivri, “Doktor arkadaşımıza darp olayı ile ilgili haber sitelerinde yapılan yorumları okudukça hem insanlığımdan, hem mesleğimden utandım. İşin aslını bilmeden klavye şövalyeliği yapmak kolay, sizin de can ciğer gözünüzden sakındığınız evlatlarınız doktor olsun belki o zaman hissettiklerimizi anlarsınız.” diyerek, üzüntüsünü dile getirdi.

OLAYIN AYRINTILARINI PAYLAŞTI

Yaşan olayın ayrıntılarını paylaşan Doktor Sivri, “Gece 02.00’de gelen alkollü, muhtemelen de madde bağımlısı kişiler. Acilde bağırıp çağırıyorlar. Doktor arkadaşımız sessiz olun burası acil servis dediği için darp ediliyor. Parmağı kırılıyor, yüzünden darbe alıyor, dudağına iki dikiş atılıyor. Başka vatandaşlar gelip yetişiyor. Ve geçmiş olsun demek için aradığımda buna da şükür ölebilirdim diyor.” ifadelerine yer verdi.

DEVLET BİZE SAHİP ÇIKMIYOR

Sosyal medyada acımasızca yapılan yorumları kınayan Doktor Sivri, “Haberde olayın ayrıntısı yazmadığı için yok. ‘Devletin verdiği para ile hastaya ahkâm kesemez, ilaçlarımızı yazmak zorunda, hak ediyorlar, az bile yapmışlar yok öyle, yok böyle.’ İnanın ki yorulduk. Sizin gibiler yüzünden bu meslekten soğuyan, işini zevkle değil görev icabı yapan bir sürü insan var. Sizin gibiler insan olmadıktan sonra, devletimiz de bize sahip çıkmadıktan sonra bizler daha çok şiddete maruz kalırız.” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
DoktorMedyaAlkolEbruSivri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.