SOYLU, DEMİRTAŞ'IN KİTABINI İMZALAYANLARA SERT ÇIKIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cezaevinde bulunan HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cezaevindeyken yağdığı kitabını imzalayan sanatçılara ve Demirtaş'a sert sözler söyledi. 
HDP EŞ Genel Başkanı iken gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde kaleme aldığı 'Seher' isimli kitabın 12 Kasım'daki tanıtımında sanatçılardan Ahmet Telli, Aslı Tohumcu, Ayşegül Tözeren, Ercan Kesal, Figen Şakacı, Haydar Ergülen, Mehtap Ceyran, Murathan Mungan, Nurcan Baysal, Sezai Sarıoğlu, Sırrı Süreyya Önder, Şebnem İşigüzel ve Şükrü Erbaş, Demirtaş'ın kitabına destek olmak amacıyla imzalamıştı.

BUNLAR ENTEL DEĞİL DANTEL!
AK Parti 6. Olağan Dernekpazarı kongresine aılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Selahattin Demirtaş'ın kitabın gelirlerini eğitime bağışlayacağı konusun değinerek sert çıktı: "Bunlar, Siirt’in Eruh ilçesini terörün ana merkezlerinde biri olarak kullanmaya çalıştılar. Şimdiyse oradaki bir caddenin sağını solunu öyle güzel bir hale getirmişler ki… Çünkü atık orada para teröre gitmiyor milletin hizmetine gidiyor. Rahatsız oldukları da bu. Mecliste kürsülere çıkıp belediyeleri aldılar diyorlar. Onlara söylüyorum, sizin belediyeleriniz bu ülkenin vatandaşına askerine silah doğrultmuşsa hiçbir şey verilmeyecek. 93 belediye toplam 750 çocuk parkı yaptık o çocukları dağa götürmesinler, analarının kucağından ayrılmasınlar, ellerine silah yerine kitap versinler diye. Bundan rahatsız oluyorlar. Geçen gün bir haber okudum. Selahattin Demirtaş, hapiste kitap yazmış da; şimdi şuradaki riyaya bakın. Gelirini çocukların eğitimi için kullanacakmış. Şuna bak! Milletle resmen alay ediyor. Madem çocukları düşünüyordu, çocukları dağa kaçıran terör örgütüne lanet okusaydın, çocuklarınıN getirilmesini isteyen annelerin çadırına uğrasaydın ya. Hiç kusura bakmasın. Türkiye devleti güçlüdür ve onun kaleminden kan damlayan o kitabın gelirinden gelecek hiçbir şeye gerek olmayacaktır. Tüyap kitap fuarında onun adına kitap imzalayanlar da varmış onlardan entel değil olsa olsa ancak dantel olur." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105