Su sorunu çözülüyor

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Karlık Mahallesi Muhtarı Halim Demirci, yaz aylarında ilçede artan nüfus nedeniyle 20 mahallenin su sorunu yaşadığını defalarca TİSKİ’ye bildirmelerine rağmen mağdur edildiklerini söylemişti. Muhtarın talebinin ardından Büyükşehir’in harekete geçerek mahallelerin sorununu çözüm için ihale yaptığı öğrenildi.

PROJE YAPILIYOR

Ortahisar ilçesinde 20 mahallenin 6 yıldır mağdur edildiğini ifade eden Demirci,

eski başkan O. Fevzi Gümrükçüoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na iki tane proje önerdiklerini söylemişti. Yaşanan gelişmelerin ardından Büyükşehir Belediyesinin sorunun çözümü için kendilerine ulaştığını söyleyen Demirci, “Karakaya Grup Suyunun önünde veya arkasında gölet yapılacak, bu yapılamıyorsa Atasu Barajından Karlık tepesine gelen yaklaşık 20 köyü besleyen ana depoya Atasu Barajından su verilmesi. Bu 20 köyde böylelikle mağduriyetten kurtarılır demiştim. Bu köyler de Karlık, Uğurlu, Yeşilova, Ayvalı, Doğançay, Fatih, Ağıllı, Geçit, Akkaya, Karakaya, Yeniköy, Tos, Esentepe, Subaşı, Düzyurt, Gözalan yani kısacası Ortahisar’ın üst kotları idi. Şimdi istediğimiz proje yapılacak. İhale 25 gün önce yapıldı. İnşallah halkımız rahata erecek. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.