Tabeladan ne istediniz?

Trabzon’a bağlı Düzköy ilçesinde bulunan Haçka Yaylasındaki Haçkalı Hoca Camisi ve Türbesini gösteren tabela kimliği belirsiz kişi ve kişilerce yine kurşunlandı. Bölge halkı yaşananlara tepki gösterirken, bu durumun sürekli olarak meydana gelmesinden yakındılar. Bu arada Haçkalı Baba bu yıl 25. kez anılacak.

SORUMLULAR ORTAYA ÇIKARTILMALI

Bu yıl 25. düzenlenecek olan Haçkalı Baba anma etkinlikleri kapsamında gidilecek olan Haçkalı Hoca Camisi ve Türbesini gösteren tabela kimliği belirsiz kişi ve kişilerce kurşunlandı. Her yıl 10 binlerce kişinin ziyaret ettiği türbe ve camiyi gösteren tabela ve yaylada yaşananlarla ilgili şikayetçi olan bölge halkı, sorumlular hakkında işlem yapılmasını istiyor. Yayla halkından Derviş Sağlam, “Birileri gelip yaylamızdaki cami ve türbeyi gösteren tabelayı sürekli kurşunluyor. Bırakın devletin malına zarar vermeyi bu alime de saygısızlıktır. Bu sorumsuzluklar bunu sürekli yapıyor. Aynı kişiler mi bilmiyoruz ama bunu yapan her kimse ortaya çıkartılmalıdır.” dedi.

HALK, MİSAFİRLERDEN ŞİKAYETÇİ

Haçka Yaylasında bu gibi durumların yaşandığını onun dışında da çöplerin kutulara değil de çevreye atıldığından da şikayetçi olan vatandaşlardan Sami Gün, “İnsanlar rahatlamak için yaylaya geliyorlar ama pisliklerini beraberlerinde götürmüyorlar. Bu pislikleri Koronalı günlerde bile burada yaşayanlar temizliyor. İnsanlığı unuttuk da haberimiz yok.” siteminde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
BabaDüzköyHaçkaTürbe
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.