'Taksitleri ödeyemez duruma geleceğiz''

Trabzon'da şoför esnafı platformu açıkladı: 'Taksitleri ödeyemez duruma geleceğiz''

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odasının önünde Şoför Esnafı Platformu,  Trabzon Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz hafta başında açıkladığı ‘Dolmuş Modernizasyonu’ ile ilgili bugün açıklama yaptı.  Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odasının önünde yapılan basın açıklamasına, dolmuş esnafları da yoğun ilgi gösterdi. Platform adına basın açıklamasını Yenimalle Özen Dolmuş Durak Başkanı Emrullah Gürpınar yaptı. 

ODAMIZA TALEPLERİMİZİ İLETTİK

Aylardır üzerinde çalıştıkları dolmuş modernizasyonu ile ilgili Belediye ve Şoförler Odasının ortak karar aldıklarını hatırlatan Gürpınar “Özellik belirtmek isteriz ki bizler, şu anki gelir seviyesi ile araçlarımızı alacak güçte olmadığımızı Şoförler Odamız ile her fırsatta dile getirip yeni bir formül bulunması yönünde sürekli Odamıza taleplerimizi ilettik, istişarelerde bulunduk. Büyükşehir Belediyemiz ve Şoförler Odamızın açıklamış olduğu 12+1 sistemi ile araçlarımızı yenileyeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Oda Başkanımızın girişimi ile, koltuk artırım bedeli almaması, 40 dolmuşun 80 taksiye dönüştürülmesi ve yeni kurulacak hatlara 40 dolmuşun aktarılması biz şoför esnafını memnun etmiştir. Kendilerine tüm şoför esnafı arkadaşlarımız adına teşekkür ediyoruz.  

TAKSİTLERİNİ ÖDEYEMEZ DURUMA GELECEĞİZ

Ancak duraklarımızdan yeni kurulacak olan hatlara araç çıkışı sağlanamadığı takdirde, yeni alacak olduğumuz araçların taksitlerini ödeyemez duruma geleceğiz. Şehir içinde 21 durak ile yolcu taşımacılığı yapmaktayız. Bu duraklardan yaklaşık 16 durağımızın şu anki gelir seviyesiyle birlikte kredi çekip araçlarımızı yenilesek te, esnafın kredi borcunu ödeyemeyip, araçlımızı bankalar tarafından haciz edileceğini gerek Belediye Başkanımıza gerekse Şoförler Odası Başkanımıza her fırsatta dile getirdik. Bu sebeple; yeni kurulacak hatlara araç geçişleri olmazsa, dönüşüm sağlanamayacağını buradan belirtmek istiyoruz” dedi. 

BİZLER KİMSENİN HAKKINI ALIP BİZLERE VERİLMESİNİ... 

Gürpınar, sözlerine şekilde devam etti: “Yıllardır duraklar arası kavga ve sürtüşmelere sebep olan hat sonu ve hat başı levhalarının dikilmesi ile her durak kendi yolcusunu taşımasının sağlanması gerekmektedir. Duraklara geçiş yapacak olan dolmuşların ve Hatsonu ve başı levhalarının dönüşüm süreci başlamadan bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bizler kimsenin hakkını alıp bizlere verilmesini istemiyoruz. Biz adaletli, hakkaniyetli ve adil bir çalışma düzeni istiyoruz. Bizler bugün burada sadece endişelerimizi dile getirmek istedik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun bu süreçte bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da verdiği sözlerin arkasında duracağından hiç şüphemiz yoktur. 

ŞOFÖR ESNAFI ÜZERİNDEN RANT SAĞLAYAN... 

Ayrıca şunu da belirtmek isteriz ki; yıllarca şoför esnafı üzerinden rant sağlayan ve şoför esnafı üzerinde bir karşılığı olmayan kişilerin, sanki şoför esnafı menfaatlerine hareket ediyorlarmış gibi davranış içinde bulunmalarını yadırgıyor ve kınıyoruz. Bu kişiler gerek sosyal medyadan gerekse mesaj yoluyla şoför esnafının hamiliğine soyunma girişiminde bulunmaları şoför esnafımız tarafından tepki ile karşılanmaktadır. Bunlar kendi menfaatlerinden başka bir şey düşünmeyeceklerini tüm şoför esnafımız bilmektedir. Bunlara gerekli cevap sandıkta verilmiş, yine verilecektir. Bu güne kadar sesimiz çıkmadıysa Oda Başkanımız gerekli mercilerde hakkımızı savunduğu içindir. Zamanı geldiğinde sesimizin ne kadar gür çıkacağınndan kimsenin şüphesi olmasın" 



 

Anahtar Kelimeler:
TrabzonSoförEsnafDOLMUŞ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.