Tarihi, kültürü ve sanatıyla Trabzon konuşulacak

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 20-21-22 Mayıs 2022 tarihlerinde Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde “Tarihi, Kültürü ve Sanatıyla Trabzon Sempozyumu” düzenliyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehzadeler şehri olarak bilinen ve Miletler, Persler, Romalılar, Bizanslılar, yaklaşık 3 asır boyunca Trabzon Komneos Prensliği egemenliğinde bulunan, köklü bir tarihe ve çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bu kadim kentin her yönüyle araştırılması, elde edilen sonuçların bilim dünyasına kazandırılmasını amaç edinen, şehre kültürel bir dinamizm ve hareket katacak “Tarihi, Kültürü ve Sanatıyla Trabzon Sempozyumu” nu düzenliyor.

Şehrin dünyaya açılması hususunda 2022 yılı itibariyle bu sempozyumun her sene gerçekleştirilmesi ve şehrin zenginliklerinin farklı yönlerden, farklı akademisyenlerce değerlendirilmesi hedefleniyor.

Trabzon’un, tüm dünyaya her yönüyle tanıtılması, var olan miraslarının herkese ilan edilmesi maksadıyla; Trabzon’un tarihi, şehrin mimarisi, ekonomisi, kültürü, dini yapısı, sportif faaliyetleri ve değerleri birer birer ele alınıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu sempozyuma ilişkin olarak; “Bugüne kadar doğası, farklı medeniyetlere ev sahipliği yaparak ortaya çıkardığı kültür sentezi, tarihi, sanatı ve şehrimizin sahip olduğu tüm zenginlikleri, kıymetli akademisyenlerimizin araştırmaları ve çalışmalarıyla dünyaya duyuracağız. Şehrimiz sadece ülkemizde değil dünya çapında tanınırlığını arttıracak.” şeklinde ifade etti.
 
Ülkemizin köklü ve başarılı eğitim kurumlarında görevli 108 akademisyenin ve her birini şehrin farklı zenginliğini ele alacağı “Tarihi, Kültürü ve Sanatıyla Trabzon Sempozyumu” 20-21-22 Mayıs 2022 tarihlerinde Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Sempozyum oturumları aynı zamanda Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya sayfalarında canlı ve online olarak da yayınlanacak.

Program içeriği ve detaylarına sempozyum web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz: www.trabzonsempozyumu.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105