Tarihi oteldeki gerçek ortaya çıktı

Trabzon’da Büyükşehir Belediyesince kent meydanında sürdürülen sağlıklaştırma çalışmasında Trabzon'un ünlü mimarlarından Dimitrios Fylizis tarafından tasarlanan Tarihi Cihan Otelinde, mimarın imzası ortaya çıktı. Binanın doğu kirişinde restorasyonla ortaya çıkan tarihi izle ilgili konuşan ŞPO Başkanı Şen, “İşte Trabzon’da tarihe verilen değer.” dedi.

KENT HAFIZASI YOK EDİLİYOR

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, Trabzon’da özellikle mimari alanda yapılanlarla kent kimliğinin yok olma noktasına geldiğini söyledi. Trabzon'un ünlü mimarlarından Dimitrios Fylizis tarafından tasarlanan Tarihi Cihan Otelinde, mimarın imzası ortaya çıkmasıyla ilgili konuşan ŞPO Başkanı Ercan Şen, “Burası tarihi bir yapı. Yapıdaki üst iki kat da zaten gayri yasal olarak yapılmıştı. Eski fotoğraflara bakıldığında Büyükşehir tarafından yapılan çalışmayla üst kısmın kaldırılması gerektiğini söylemiştim. Mimarın adını geçmesi çok önemli. Bizim tescilli binaya koruma anlayışımız bu. Boyarız, restore ederiz üzerindeki gerçek yerlerini ya da özgün özelliklerini de ortadan kaldırırız. Tarihsel anlayışımız böyle. Yine imza ortadan kaldırılmadan ortaya çıkmış. Tamiratı yapan usta da buraya adını yazabilirdi.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.