Tarihi parçaladılar

TRABZON’DA koruma altındaki Akçaabat Orta Mahalle’nin doğusundan geçecek olan Akçaabat- Yıldızlı- Söğütlü il yolunun Büyükşehir Meclisinde tartışma yaratmasının ardından Mahalle Muhtarı Tekin Aydın, yaşananlarla ilgili sert konuştu. Tarihi Orta Mahalle’nin ortadan ikiye bölündüğünü belirten Muhtar Aydın, “Mahalleli rahatsız ama artık olan oldu. Yola başta müsaade etmeyeceklerdi. Mahalleyi ikiye böldü.” dedi.

MUHTAR TEPKİ GÖSTERDİ

Trabzon’da koruma altındaki Akçaabat Orta Mahalle’nin doğusundan geçecek olan Akçaabat- Yıldızlı- Söğütlü yoluyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Mahalle Muhtarı Tekin Aydın, Orta Mahalle’nin bozulduğunu söyledi. Yapılanlardan mahallenin memnun olmadığını dile getiren Muhtar Aydın, “Yolun geçmiş olduğu güzergâhta tescilli olmasa da 70-80 yıllık evler yıkıldı. Koruma altında değillerdi ama bu evler yıkıldı. Tescilli evlerin de görüntülerini ve bahçelerini bozdu. O yolla ilgili ne desek boş. Bu saatten sonra geri de dönmez. Mahalleli rahatsız. Millet ne yapsın? Razı değiller ama yapacak bir şey de yok. Buna başta müsaade etmeyeceklerdi. Mahalleyi ikiye böldü. Yukarı ve aşağı mahalle oldu. Kırdı geçirdiler. Dürbinar’ı daha açamadıkları için bu yol da duruyor. Bu yolu peyzaj olarak ne yaparlarsa yapsınlar mahallemiz bozuldu. Tünelle yapılabilirdi. Böylelikle de mahallenin dokusu bozulmazdı.” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
AkçaabatMahalleMuhtarTarih
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105