Telefonda bomba tarifi çıktı

SİS BOMBASI MERAKI VARMIŞ

Trabzon'un Sürmene İlçesinde düzenlenen operasyon sonucu tutuklanan 3 DEAŞ üyesinden baba oğul olan Ahmet T. ve Yusuf T.'nin sosyal medya üzerinden Atatürk'e ve Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği tespit edildi. Şüphelilerden tutuklanan Yusuf T. Polis sorgusunda örgüte sempati duyduğunu belirterek, "çocukluğunda sis bombasına merakım vardı. O nedenle bomba araştırması Yaptım" dediği öğrenildi. Yusuf T. "Evde bulunan drone için ise,"teknoloji merakım olduğu için satın aldım" diye ifade verdiği ortaya çıktı.

TELEFONDAN ÇIKANLAR KORKUTTU

Suriye Rakka’da bulunan DEAŞ’ın üst düzey yetkilileri ile görüştükleri ve her an eylem hazırlığı içerisinde olduklarını iddia edilen örgüt üyelerinin  bomba düzeneği yapımı ve terör saldırısı nasıl yapılır?' bilgilerini içeren dokümanlara rastlanıldığı belirlendi.

RAKKA'YA GİDEMEDİLER

Terör örgütü Üyelerinin Rakka’ya gitmeye çalıştıkları fakat Hatay’dan geçemedikleri, Ankara'da İslam devletine Katılmak istediklerini fakat başarılı olamadıkları ortaya çıktı. Ahmet T. Yusuf T. Atatürk'e ve Cumhurbaşkanı'na hakarett ve DEAŞ üyesi olmaktan. Osman E. Ise DEAŞ üyesi olmaktan tutuklanırken, 6 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.