Terminal yeri karşıtları ideolojik

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, terminal binasının yeriyle ilgili eleştirilere rest çekti. Zorluoğlu, “Biz bu şehre bir eser, bir değer, bir hizmet binası kazandırıyoruz. Bunu yaparken 100 yıllık bir planlamayı, 100 yıllık geçmiş analizlere göre yapıyoruz.  Biz bu şehrin ihtiyaçlarını giderme ve insanlarını mutlu etme gayretindeyiz ama birileri sırf ideolojik olarak böyle her projemize “hayır” deyince işin altında ister istemez başka şeyler mi var, diye düşünmeden edemiyoruz.” dedi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Değirmendere’de dere yatağına yapmayı planladıkları terminal projesini, “En olağanüstü duruma karşı tedbirlerimizi aldık” ifadesiyle savundu Başkan Zorluoğlu, projenin açıklanmasının üzerinden neredeyse 1 yıl geçtiğine dikkat çekti. Başkan Zorluoğlu, “Bu projeyi açıklayalı neredeyse 1 yıl oldu ve teknik olarak o arazinin uygunluğunu Belediye Meclisi toplantılarımızda defalarca dile getirdim. Fakat ihale sürecine gelindiğinde, Giresun’daki talihsiz sel felaketinin de üzerine gelmesiyle bir kesim konuyu yeniden tartışmaya açtı.  Biz her türlü fikre, bilgiye açığız ve şeffaf olarak süreci yönetiyoruz. Öncelikle şunu belirteyim, otogarın yapılması gereken alan için bize 20 dönüme yakın bir yer lazım. Birileri, ‘neden Çimento Fabrikasının arazisi kullanılmıyor?’ diyor, o arazi özel bir şirkete ait ve bugün kamulaştırılması istense devletin veya belediyenin kasasından 160 milyon TL para çıkması gerekecek.” dedi. 

ÇİMENTO FABRİKASININ YERİ 160 MİLYON TL 

Başkan Zorluoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bizim elimizde kendimize ait böyle bir alan varken, neden devletimizi bir daha 160 milyonluk bir külfetin altına sokalım. ‘Dere yatağı kenarına terminal binası olmaz’ diye bugün açıklamalar yapılıyor.  Bir kere o alanda zaten belediyenin faaliyette olan bir tesisi vardı, bu tesis kurulurken böyle bir tartışma neden olmadı? Madem yer yanlış orada bir cami var, oto galericiler sitesi var, İpekyolu Ayakkabıcılar Sitesi var, TUV Türk Muayene İstasyonu var.  Yukarı doğru devam edin yıllardır bu şehre hizmet veren Fatih Sanayi Sitesi var, ot pazarı var, hemen derenin doğu tarafında yerleşim alanları var ve yüz yılı aşkındır bu alanda çok şükür olağanüstü bir durum bir taşkın olmamış, yaşanmamış.”

DERENİN 100 YILLIK DEBİSİ ALINDI

DSİ’den derenin 100 yıllık debisini aldıklarına dikkat çeken Başkan Zorluoğlu, “Biz tüm bu örneklemelere rağmen, DSİ’den derenin son 100 yıllık debisini aldık. Ve maksimum yüksekliğinde üzerinde bir kot ile projeyi oraya oturttuk. Yine ne olur ne olmaz deyip 250 metrelik bir tahkimatı projemize koyduk. Tüm teknik altyapı ve doğabilecek olumsuzluklara karşı analizlerimizi gerçekleştirdik. En olağanüstü duruma karşı tedbirlerimizi aldık. Gönül ister ki başka yerde, böyle bir alanımız olsun oraya yapalım, ama bu demek değildir ki o alan terminal projesi için uygun değildir.” dedi.

STK’LARIN AÇIKLAMALARI

STK’ların açıklamalarının, şehre duyulan hassasiyetten kaynaklandığını ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Sivil Toplum Kuruluşlarımızın değerli başkanlarının açıklamalarını takip ediyorum, hepsinin şehre duydukları yüksek hassasiyet beni memnun ediyor. Biz istedikleri zaman kendilerine bilgi belge ne istiyorlarsa vermeye hazırız. Ama prestij projelerimizden biri olan Terminal Binası’nı uygun olmayan bir yere yapmak istediğimiz yönündeki ısrarlı açıklamalar beni şaşırtıyor. Biz bu şehre bir eser, bir değer, bir hizmet binası kazandırıyoruz. Bunu yaparken 100 yıllık bir planlamayı, 100 yıllık geçmiş analizlere göre yapıyoruz. Bile bile, göre göre insan niye hatalı bir iş yapsın. Oraya çok güzel ve çok sağlam bir terminal binası yapacağız. Yeni yol bağlantıları ile de gerçekten çok stratejik ve kullanışlı bir alan seçtiğimizi düşünüyorum. Biz bu şehrin ihtiyaçlarını giderme ve insanlarını mutlu etme gayretindeyiz ama birileri sırf ideolojik olarak böyle her projemize “hayır” deyince işin altında ister istemez başka şeyler mi var, diye düşünmeden edemiyoruz. ‘Eleştirilere kızıyor musunuz?’ diyorlar, aksine biz her samimi eleştiriyi memnuniyetle karşılayıp ekibimizle konuyu istişare ediyoruz. Kimsenin aklında en ufak bir soru işaret kalmayana kadar da merak edilen her konuya açıklık getirmeye hazırız. İhale sürecinde ve projenin hayata geçmesinde kesinlikle bir erteleme veya aksama olmayacaktır.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
PlanTerminalşehre
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.