THY mağdur ediyor

TÜRSAB, hava yolu şirketleriyle mücadele halinde

Türk Hava Yolları’nın (THY) başlatmış olduğu mobil uygulamayı indirene özel indirimli uçak bileti kampanyasına TÜRSAB’tan tepki geldi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, hava yolu şirketlerinin kampanyalarından olumsuz etkilendiklerini anlattı. Kantarcı, “Dönem dönem hava yolu şirketleri tarafından kampanyalar yapılıyor. Amaçları müşteriyi online satışa çekmek. Amaçları doğrudan müşteriyle muhatap olmamak ve mobil üzerinden indirilen uygulama vasıtasıyla bilet satışı yapabilmektir. Tabi bunları kendi ekonomik ve ticari politikaları gereğince rekabet ortamında yeni bir şeyler üretmek için yapıyorlar. Bu tür uygulamaları başlatan hava yolu şirketleriyle rekabet edebilmek için Türk Hava Yolları da kampanya başlattı. Seyahat acentelerinin tamamı yıllardır ülkemizde bilet satışı yapıyor. Hava yolları şirketlerinin yapmış olduğu uygulamalar acentelerimize maddi zarar veriyor.” diye konuştu.

GENEL MERKEZİMİZ MÜCADELE HALİNDE

Ticari rekabet kaygısıyla hareket edildiğini söyleyen Kantarcı, “Müşterilerden bilet değişikliği yapmak isteyen ya da sorununu çözmek isteyen seyahat acentelerimize başvuruyor. Bunlara müdahale edemeyince bu sefer müşteriyle karşı karşıya geliyoruz. Ve bu sayı her geçen gün daha da artıyor. Bu sorunlarla ilgili Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği eski başkanlarımız ve şimdiki Başkanımız Firuz Bağlıkaya da bütün hava yolu şirketleriyle beraber sürekli görüşüyor. Resmen bir mücadele halindeyiz. Bilet satılamıyor, bilet satışları azalınca da tur şirketleri dara düşüyor. Genel merkezimiz bakanlık düzeyinde de görüşüyor. Kampanya yapıyorsanız bütün acentelerimizin bu kampanyadan yararlanmaları gerekir. Aynı zamanda online kampanyalardan herkes eşit yararlanamıyor. Mobil uygulamayı herkes indiremiyor.” şeklinde ifadelere yer verdi.

YAZ SEZONU BİTTİ AMA YİNE RAHAT YOK

Trabzon’un bitmeyen ekonomik uçuş sıkıntısıyla ilgili değerlendirme bulunan Kantarcı, “Trabzon’da dış hat uçuşlarında azalmalar gerçekleşti. Bu iç hatlara etki etti. Rakamlara baktığımızda 5-10 yılın verilerine göre ülkemizdeki satın alma gücüyle karşılaştırdığımız zaman fiyatlar çok uygun değil. Hava yolları şirketleriyle konuştuğumuzda iç hatlardan ve özellikle Trabzon gibi uzun mesafeli destinasyonlardan para kazanamadıkları hususunda sürekli ısrar ediyorlar. Sezon bitti. Fiyatlar düşmeye başladı. Yaz sezonunda bu fiyatlar yüksekti. THY’nin aktif olmayan12 uçağı vardı. Hani acentelerimiz uçaklarda yer bulacaktı? Ancak bu tür kampanyalar çıkınca acentelerimiz demoralize oluyor. Hem Kültür ve Turizm Bakanlığı hem de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız bu hususlarda yardımcı olurlar diye düşünürüz.” ifadelerini kullandı.

Rabia MOLLAOĞLU

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105