TİSKİ BİR KÖYÜ SUSUZ BIRAKTI

TİSKİ, 2 milyon harcamasına rağmen su veremediği köyü görmezden geliyor 

SUSUZLUK MAHALLELİNİN CANINA TAK ETTİ

TİSKİ tarafından Vakfıkebir Tarlacık ve Ballı mahallelerinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için 2 milyon lira harcanarak inşa edilen ve yanlış uygulama nedeniyle Tarlacık’a akmayan su mahalleliyi ayağa kaldırdı. Tesisten Vakfıkebir’deki mahalleye su verilmemesine karşın başka bir ilin ilçesine su verilmesi nedeniyle Mahalle Muhtarı Levent Kamiloğlu, tesise giderek buradaki TİSKİ’ye ait depoya müdahale etti.

HALK KENDİ MAHALLESİNİN SUYUNU İÇEMİYOR

Suyun Tarlacık Mahallesi’nden geçmesine rağmen su içemediklerini belirten Muhtar Kamiloğlu, “TİSKİ bize su vermiyor. Buraya 2 milyon harcandı. 18 ilçede toplam 215 mahalleyi kapsayan İçme Suyu Proje İhalesi açıkladılar. Bizi dahil etmediler. Gelmediği için susuzluk yaşıyoruz. Kapımızdan geçen sudan mahalleli içermiyor ama başka bir ilin ilçesi içiyor. 2020’de bu nasıl bir sefalettir.” dedi. TİSKİ tarafından Vakfıkebir Tarlacık ve Ballı mahallelerinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için 2 milyon lira harcanarak inşa edilen ve yanlış uygulama nedeniyle Tarlacık’a gelemeyen su mahalleliyi ayağa kaldırdı.

SUSUZLUK MÜDAHALE GETİRDİ

Mahallede 30 yıldır yaşanan ancak bir türlü çözülemeyen su sorunuyla ilgili 10 gün önce mahalledeki kaynak suyunun da kesilmesiyle birlikte Tarlacık Mahallesi Muhtarı Levent Kamiloğlu harekete geçti. TİSKİ’nin 2 milyon lira harcayarak yaptığı ancak mahalleye su verilmeyen tesise giden Muhtar, tesisin kapısını kırdı. Yaşananları anlatan Muhtar Kamiloğlu, “Mahallemizin suyu 10 gündür akmıyor. Mağduriyet yaşıyoruz. Kimse sesimizi duymuyor. Vakfıkebir ilçe şefliğine gittik. Bize, ‘Başınızın çaresine bakın.’ denildi. Ben de başımın çaresine bakarak depoya çıktım. Bu projeye 2 milyon lira harcandı. Mahallemize su gelmiyor. Kullanamıyoruz. Mahallenin eski suyunu da kullanamıyoruz. 2020’de susuzluk çekiyoruz. Müteahhit işi yarım bıraktı. Bizi mağdur etti. TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş Bey’e 2-3 kez gittik hiçbir sonuç alamadık. Sıkıntı büyük. TİSKİ benim depoma basınç kırıcı koydu. O yüzden depoma su akmadı ben de bunun üzerine gidip hepsini iptal ettim. Onlar da beni jandarmaya verdi.” diye konuştu.

“TANKERLE SU VERMEDİLER”

Mahalle sularının kesilmesi sonrası tankerle su istediklerini ancak taleplerinin reddedildiğini belirten Muhtar Kamiloğlu, “Mahallede susuzluk yaşandığı için Büyükşehir’e giden sudan kol açıp su akışı sağladık. TİSKİ duruma müdahale edip depodan suyu kesince mahallemiz susuz kaldı. Sonra ben de gittim suyu verdim. Sonra mahkemelik olduk. 10 gündür susuz yaşıyoruz. Talep etmemize rağmen bize tankerle bize su vermediler.” dedi.

MAHALLELİ DİBİNDEKİ SUYUNU İÇEMİYOR

Suyun Tarlacık Mahallesi’nden geçtiğini dile getiren Muhtar Kamiloğlu, buna rağmen kendilerinin suyu içemediğini ancak başka bir ilin ilçesinin mahallerinden geçen suyu içtiğini söyledi. Yaşananları anlatan Muhtar Kamiloğlu, “Mahallemizdeki gözeye su gelmiyor. Gelmediği için susuzluk yaşıyoruz. Bize gözede su olmadığı için yeterince gelmediğini söylediler. Başka bir ilin ilçesine suyu basmasalar bize de akar. Başka bir ilin ilçesine su vermek zorunluluğumuz yok. Bizim kapımızdan geçen sudan mahalleli su içemiyor başka bir ilin ilçesi içiyor. Bu nasıl bir sefalettir.  Saatlerimiz takılı ama mağduriyetimiz giderilmiyor. Vakfıkebir’e su gelmiyor, başka bir ilin ilçesine su gidiyor. Ben de para verdiğim yerde su içemiyorsam başka bir ilin ilçesi de içemez.” ifadelerini kullandı.

PROJE HATASI NEDENİYLE SU VERİLEMİYOR

Tarlacık Mahallesi Muhtarı Levent Kamiloğlu, mahallesinde 2 milyon lira harcanarak yapılan su deposuna 3 boru hattından çıkan boruların proje hatası nedeniyle su çıkartamadığını söyledi. 2 milyon harcanan projeden tek damla suyun mahallesine akmadığını belirten Muhtar Kamiloğlu, “3 boru halinde 200’lük, 90’lık ve 60’lık hat yapıldı. 200’lük hat olan ana borunun depoya akması gerekiyordu. 90’lık hat Halilli Mahallesi’ni besleyecekti, 60’lık hat da Ballı Mahallesi’ni besleyecekti. 3 hattı ana göze varmadıkları için tek hatta bağladılar. 140’lık hata 200, 90 ve 60’lık hatları bağladılar. Sistem tam anlamıyla böylelikle çalışmıyor ve hatta su binmiyor. 2 milyon lira harcanan proje tam olarak yapılmadığından yeterli kumlama yapılmadığından ne kadar takip edip iletsek de yetkili mühendislere sonuç alamadık. Su Tarlacık'a hiç gelmiyor.” diye konuştu. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105