TİSKİ’nin yüksek cezaları Meclis gündeminde

TiSKi’ye tepki 

Ortahisar Belediyesi Meclisi’nde TİSKİ’nin sayaç olmayan yerlerde uyguladığı bin TL’lik cezalar gündeme geldi. CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin’in tepkisi üzerine gündeme gelen konunun Büyükşehir Meclisi’ne taşınacağı belirtildi. Ortahisar Belediye Başkanı A. Metin Genç, “Konuyu Büyükşehir Meclisi’ne götüreceğiz.” dedi.  Ortahisar Belediyesi, 2020 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yönetiminde gerçekleştirdi. Meclis toplantısında TİSKİ’nin sayaç olmayan yerlerde uyguladığı yüksek cezalı müeyyideler gündeme geldi. TİSKİ’nin sayaç olmayan yerlerde ciddi yaptırımlar uyguladığı belirten CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, sayaç takamayan vatandaşlara bin TL’nin üzerinde cezai müeyyide uygulandığını belirterek, konuyu TİSKİ Genel Müdürüyle görüşeceğini söyledi. Konunun TİSKİ Genel Müdürlüğü ile istişare edileceğini belirten Başkan Genç ise meclis üyeleri tarafından konunun Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme getirilmesine karar verdi.

ŞAHİN “TİSKİ ASTRONOMİK CEZAİ MÜEYYİDE UYGULUYOR”

Meclis oturumu, 2019 yılının aralık ayının faaliyetlerini kapsayan sunumla başladı. Meclis gündemine geçilmeden önce Başkan Genç, siyasi partilerin temsilcilerine söz hakkı verdi. TİSKİ’nin sayaç olmayan yerlerde yaptırımlar uyguladığı belirten CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, bu durumun TİSKİ kadar Ortahisar İlçe Belediyesini de yakından ilgilendirdiğini söyledi. Şahin, “Karakaya İçme Suyu 29 köye hizmet veriyordu. Büyükşehir yasasıyla TİSKİ’ye bağlandı. TİSKİ burada ki vatandaşlara sayaç takma mecburiyeti getirdi. Sayacını takmayanlara astronomik rakamlarda cezai müeyyide uyguluyor. Bu durum vatandaşları mağdur ediyor. Sayaç takılmasını mecbur hale getirmişler. TİSKİ bakımını, onarımını yapıyor. Ben onun takılmasına bir şey demiyorum. Takamayanlara bin TL üzerinde cezai müeyyide uygulanıyor. Bunu TİSKİ Genel Müdürüyle de görüşeceğim.” dedi. 

GENÇ “BÜYÜKŞEHİR GÜNDEMİNE TAŞINACAK”

TİSKİ Genel Müdürlüğü ile konunun istişare edileceğini belirten Başkan Genç ise bin TL’nin çok ciddi bir rakam olduğunu kaydetti. Genç, “Bu müeyyidenin mutlaka dayanağı vardır ama fazla meblağ oluyor.” diye konuştu.  Başkan Genç, konunun meclis üyeleri tarafından Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme getirilmesine karar verdi. DENETİM KOMİSYONU'NA ÜYE SEÇİLDİ Meclis oturumunda gündem maddesi olarak görüşülen Denetim Komisyonu'na üye seçimiyle ilgili madde kapalı oylama usulüyle gerçekleştirildi. Meclis oturumunu yöneten Başkan Genç, Denetim Komisyonu'nu daha demokratik olması ve her görüşün temsil edilmesi için geleneksel olarak bugüne kadar 5 üyeden müteşekkil olarak oluşturduklarını söyledi.  Yapılan oylamada Denetim Komisyonu'na AK Parti'den Hayati Yavuz, Hasan Yılmaz ve Tahsin Bayrak ile CHP'den Oktay Söğüt, MHP'den ise Ümit Akbaytürk seçildi.

BAŞKAN GENÇ’E TEŞEKKÜR

MHP'li meclis üyesi Süleyman Tomaç ile İYİ Partili Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, Başkan Genç'e bugüne kadar ortaya koyduğu demokratik ve katılımcı yönetim anlayışından dolayı teşekkür etti. Meclise gündem maddesi olarak gelen ağustos ayının meclis tatil ayı olarak belirlenmesiyle ilgili madde de görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.Günebakış

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.