Tiyatroda usta sahnelere dönüyor

Trabzon Tiyatrolar Birliği Başkanlığı’na getirilen Ahmet Akyol,

“Trabzon’da tiyatroyu gurur verici geçmişine daha da layık hale getirmemiz gerek.”

Trabzon Tiyatrolar Birliği Başkanlığı’na getirilen Ahmet Akyol, sahnelerde Trabzon’u geçmişine daha da layık bir hale getirmek için çaba göstereceklerini söyledi. 2020’de kurulan Birliğin başkanlığını Adnan Taç’dan devralan Ahmet Akyol, tiyatro kültürünün Trabzon’da övünülecek bir geçmişi bulunduğuna dikkat çekerek,15-26 Mart 2022 tarihleri arasında Trabzon’da Tiyatro FESTİVALİ yapılması kararı aldıklarını söyledi.1986 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde öğretim görevlisi sıfatıyla tiyatro hayatına adımı atan Ahmet Akyol, 1996-2014 yılları arasında Güzel Sanatlar Bölüm ve Kültür Müdürlüğü görevlerini de sürdürdü.

60’ı KTÜ’de olmak üzere 84 oyunu yöneterek sahneleyen Ahmet Akyol, İçimizden Birisi ve Yarası Olan Gocunur adlı oyunlarında yazarıdır. Ayrıcı Bay Hiç ve Ben ile Üniversitelerde Seçmeli Ders Tiyatro kitaplarının da yazarıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105