TKDK 60 Milyon Euro Hibe Dağıtacak

TKDK 6. çağrı ilanına çıkarak destek vereceğini açıkladı.Destek verilecek alanlardaki projelere ise Türkiye Genelinde 60 Milyon Euro. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 8 Mayıs 2019 tarihinde 6. Başvuru Çağrı İlanına çıktı.

TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu konu ile ilgili olarak IPARD II 6. Çağrıda Türkiye genelinde toplam 60 Milyon Euro (yaklaşık 414 Milyon Türk Lirası) hibe dağıtılacağını ifade etti.  Çağrı kapsamında destek verilecek olan başlıkların; Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi, işlenmesi ve paketlenmesi, Arıcılık ve arı ürünlerinin üretilmesi, işlenmesi ve paketlenmesi, Zanaatkârlık ve Katma Değerli Ürünler, Kırsal Turizm ve Rekreasyon faaliyetleri, Kültür Balıkçılığı, Yenilenebilir Enerji Tesisleri, Makine Parkları Kurulumu olduğunu belirten Aydoğdu, bu başlıklar altında yapılacak olan yatırımlara yüzde 55 oranında hibe desteği verileceğini, aynı zamanda yatırımcıların proje kapsamında yapacakları uygun harcamalarda yüzde 18 oranında KDV muafiyetlerinin olacağını söyledi. Trabzon’un kalkınması adına büyük bir fırsat olan TKDK 6. Başvuru ilanının 23 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edeceğini beyan eden İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, "Trabzon’un bu desteklerden maksimum düzeyde faydalanmasını istiyoruz. Ülkenin çeşitli yerlerinde yaşayan Trabzonlulara ve Trabzon’a yatırım yapmak isteyenlere seslenmek istiyorum. Gelin ilimizi beraber kalkındıralım’’ diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonKDVEuroTkdk
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.