Tonya Süt’ten uyarı yapıldı

Tonya Süt’ten uyarı yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bölgede 14 firmaya gıda ürünlerinde hile yaptıkları için ceza kesilmesinin ardından Tonya Süt Yönetim Kurulu Üyesi Cengizhan Cora tarafından açıklama yapıldı. Cora, “Lütfen doğal ve katkısız olan ürünleri tercih edin.” dedi. Tarım ve Orman Bakanlığınca, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar, çikolata ve enerji içeceğinin yer aldığı 618 firmaya ait bin 211 parti ürün kamuoyuna açıklandı. Bölgeden 14 firmaya ait 15 ürün de Tarım ve Orman Bakanlığının internet sitesinde yer aldı. Trabzon’da 7, Ordu’da 7, Rize’de ise 1 üründe hile ya da taklit yapıldığı açıklandı. Trabzon’da 7 firmanın 6’sında tereyağına bitkisel yağ katıldığını tespit eden bakanlık bir firmanın da dana eti kullanılan hamburger köftesinde tek tırnaklı eti tespit etti. Rize’de 1 firmanın ürettiği siyah çayda gıda boyası tespit edildi.

HAYATINIZI TEHLİKEYE ATMAYIN

Tonya Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Av. Cengiz Han Cora, “Tarım ve Orman Bakanlığınca, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar, çikolata ve enerji içeceğinin yer aldığı 618 firmaya ait 1211 parti ürün kamuoyuna açıklandı. Kendinizin, ailenizin ve çocuklarınızın hayatını tehlikeye atmamak için lütfen dikkat ediniz.... Doğal ve katkısız olanı tercih ediniz.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
TrabzonSütCoraTonya Süt
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105