Trabzon 15 Temmuz'u unutmadı!

Trabzon’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehitler anıldı. Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen anma programı için vatandaşlar Meydan Parkına akın etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program “Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Etkinlkte Protokol Konuşmaları sonrasında Arif Nihat Asya’nın Bayrak İsimli şiirinin okunması, Sinevizyon Gösterisi ve Mehter takımı konseri ile devam etti.  Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik,Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral  Halil Şen, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,  KTÜ Rektörü Prof Dr Süleyman Baykal, Trabzon'daki kamu kurumlarının müdürleri ve STK Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: Bugün, hain darbe girişiminin 3. sene-i devriyesinde, bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede şehit vermenin derin hüznünü tekrar yaşarken, diğer taraftan da dünyada eşine rastlanmayan bir direnişe, milletçe imza atmanın gururunu yaşıyoruz.. 15 Temmuz zaferi, tanklara, uçaklara meydan okuyan; mermilere göğüslerini siper eden, her görüşten, her inançtan, her etnik kökenden kahraman Türk milletinin ortak başarısı, müşterek eseridir. Bu zafer, bu topraklarda Çanakkale ruhunun hala tazeliğini koruduğunun da en güzel örneğidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Harbi’ni başlatmasını ve zafere ulaştırmasını sağlayan inancın bir benzeri, 15 Temmuz gecesi tüm yurtta, tüm şehirlerimizde yeniden sergilenmiştir. Aynı gece Türkiye’nin yerle yeksan olması için ellerini ovuşturarak bekleyenler ise ertesi güne tam bir hayal kırıklığı ve kahır içerisinde uyanmışlardır. Onların birçoğu yargılanarak gerekli cezaya çarptırıldı, bir bölümünün yargılaması da devam ediyor.  Değerli kardeşlerim, son zamanlarda FETÖ davalarında bir mağduriyet algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Ben 15 Temmuz’dan bu yana farklı illerde görev yaptım süreci yakından biliyorum. Bu süreçte oluşan istisnai mağduriyetlerin giderilmesi için Ankara’da olağanüstü hal inceleme komisyonu oluşturuldu, yargı yolu açıldı, suçsuz olduğu anlaşılanlar için çeşitli mekanizmalar hayata geçirildi. Haksızlığa uğradığını düşünenler için bu mekanizmalar çalışıyor ve devletimiz bu mağduriyetleri gideriyor.   Ama şunu buradan net bir şekilde ifade edeyim. Bu hain FETÖ terör örgütü tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılana kadar, tüm yapı çözülüp, bu işin önünde arkasında kim varsa bulunup hepsi hak ettiği cezayı görene kadar da bu mücadeleye devam edeceğiz. Bu gece Trabzon meydanını hınca hınç dolduran, milletimizin birlik ve beraberliğine samimiyetle, coşkuyla,  ihlasla katkı yapan, destek veren siz değerli hemşerilerime en kalbi duygularımla şahsım ve devletim adına tekrar teşekkür ediyorum. Sizlere belediye başkanınız olarak hizmet ediyor olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum." Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, konuşmasını, Şehit Ömer Halisdemir’e ithafen yazılan “30 Kuş” şiirinden bir bölümü okuyarak tamamladı.Bu arada canlı bağlantı kurularak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul konuşması vatandaşlara dinletildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105